“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Μαΐου 2010

Κυβέρνηση με κηδεμόνες

H κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Ασφαλιστικό.Ο κ. Λοβέρδος ξοδεύει το απόθεμα της λαϊκής συμπάθειας που διαθέτει.Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος δεν προσφέρεται για πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια.Η συντήρηση της σύγχισης και της αβεβαιότητας δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή.
Οι επιστολές της "τρόϊκας" θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.Βεβαίως να τιμήσουμε την υπογραφή μας και σαφέστατα πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.Ούτε συζήτηση.
Αλλά είναι δυνατόν να δεχθούν οι Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζουν τι έχουν διαπραγματευθεί και τι ακριβώς έχουν υπογράψει?
Είναι δυνατόν άλλα να διατυπώνει ο υπουργός Απασχόλησης και άλλα να υπαινίσσεται το Μαξίμου?
Είναι δυνατόν να μας κυβερνούν οι ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ δια επιστολών και να μας επιτιμούν μέσω Γραφείων Τύπου?
Και το Πασοκ τι λέει και τι συγκεκριμένα υποστηρίζει?Υπάρχει Γραμματέας,υπάρχει Πολιτικό Συμβούλιο,υπάρχει κάποιο υπεύθυνο όργανο του κόμματος να ενημερώσει, να διαφωτίσει και να υπερασπισθεί τα στοιχειώδη και τα ελάχιστα?
Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται ότι η κρισιμότητα του θέματος επιβάλλει την παρουσία του και απαιτεί την πολιτική του παρέμβαση? Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.