“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Μαρτίου 2010

Συνδυαστική λύση ΕΕ και ΔΝΤ

Στις 25-26 Μαρτίου θα βρεθεί λύση που θα περιλαμβάνει παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ εκτιμούν τραπεζικά στελέχη στο Λονδίνο για την Ελλάδα. Εκτίμηση στελεχών όπως της Barclays, Deutsche Bank και HSBC είναι ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα.
Όλοι συμφωνούν ότι μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευθεί καθώς ο ακριβός δανεισμός θα προκαλέσει αλυσιδωτές παρενέργειες μεσοπρόθεσμα. Κάθε προσπάθεια που θα κάνει η Ελλάδα να μειώσει τα ελλείμματα της θα ακυρώνεται από τα υψηλά τοκοχρεολύσια του δανεισμού. Τα περισσότερα στελέχη θεωρούν ότι θα βρεθεί μια μέση οδός όπου ΕΕ με την στήριξη της Γερμανίας και το ΔΝΤ θα υιοθετήσουν μια κοινή πολιτική για την Ελλάδα και θα στηρίξουν μέσω δανείων και αγοράς ομολόγων την ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.Αν προχωρήσει μια τέτοια λύση
1)Θα θεωρείται προφανώς ελκυστικότερη από την προσφυγή στο ΔΝΤ.
2)Θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στην χάραξη οικονομικής πολιτικής και
3)Θα είναι πιο αποτελεσματική όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά το κυριότερο στην προσπάθεια της χώρας να αποφύγει την βαθιά ύφεση. Αν βέβαια η προσδοκία διαψευστεί και η ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου δεν στηρίξει την Ελλάδα έστω σε συνεργασία με το ΔΝΤ , τότε απλά θα είναι μονόδρομος η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο Κώστας Σημίτης μας έβαλε στην ΕΕ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα μας βγάλει.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Μαρτίου 19, 2010
Το 2004 η χώρα μπήκε στην elite του κόσμου και οι Έλληνες έγιναν μέτοχοι του ευρώ. Έκτοτε η χώρα βρέθηκε οικονομικά μέσα στις 25 ισχυρότερες χώρες του κόσμου, αναβαθμίστηκε γεωστρατηγικά, οχυρώθηκε έναντι των έχθρων της ενώ το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων απογειώθηκε.
Το 2002 Ο Κώστας Σημίτης επισκέφτηκε της ΗΠΑ και με μια συμβολική κίνηση πέταξε στα μούτρα του Αμερικανού πρόεδρου Μπους 50 χρόνια αμερικανικής επικυριαρχίας. 50 χρόνια χούντες φακελώματα παρακολουθήσεις βία και τρομοκρατία. Β γάζοντας το ευρώ από την τσέπη του και δίνοντας στον Μπους δήλωνε ότι η Ελλάδα απόκτησε με το σπαθί της αυτό που είχε ονειρευτεί ο Ανδρέας το 1974, οι αγωνιστές του εμφύλιου, της εθνικής αντίστασης, οι αγωνιστές του 1821.
Με μια συμβολική κίνηση η χώρα αποτίνασε τον ζυγό της έβρισκε την εθνική της ανεξαρτησία και τον αυτοπροσδιορισμό της μετά από αιώνες. Μπορούσε πια να λογιστεί ως «κυρίαρχη χώρα» η οποία με «ελεύθερη βούληση» έμπαινε στο Κλαμπ των ισχυρών του κόσμου σαν ίσος προς ίσο. Το “Ισχυρή Ελλαδα στην Ευρώπη” δεν ήταν απλά σύνθημα ηταν Εθνικη στρατηγική.
Στην προεδρική παλάμη το νόμισμα του 1 ευρώ με την Aθηναία Γλαύκα και των 2 ευρώ με την «Aρπαγή της Eυρώπης». O Tζορτζ W. Mπους έβαλε τα γυαλιά του για να δει καλύτερα τις αρχαίες ελληνικές παραστάσεις. Xρήσιμη προσφορά και για έναν πλανητάρχη και βγήκε η ωραία φωτογραφία με τον Eλληνα πρωθυπουργό κ. Kώστα Σημίτη να δίνει τα ευρωφώτα και τον YΠEΞ κ. Γιώργο A. Παπανδρέου να παρακολουθεί.
Οι αμερικανοί προφανώς αυτό δεν θα το χώνευαν ποτέ.
Μέσα από Δημοσκοπήσεις έριξαν τον Σημίτη και εγκατέστησαν στο ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου δια βοής. Οδήγησαν την χώρα στην “φιλορωσική χριστιανική Δεξιά του κυρίου” που μαζί με τον τότε αρχιεπίσκοπο είχαν ξεκινήσει μια πορεία αποστασιοποίησης από την ΕΕ.
Με όργιο παραπληροφόρησης και με εσωκομματικούς προδότες απαξίωσαν τον Κώστα Σημίτη και τα στελέχη του και έπεισαν τον λαό για πάρα πολλά χρόνια ότι ο Καραμανλής ήταν ο καταλληλότερος.
Ο Καραμανλής δεν ήταν ευρωπαϊστής. Ήταν φιλορώσος και σε όλα τα κρίσιμα ευρωπαϊκά θέματα απείχε δεν έπαιρνε τον λόγο. Η Ελλάδα απομονώνονταν και το μόνο που θύμιζε Ευρώπη ήταν οι λίγοι δεξιοί ευρωπαίοι ηγέτες που επισκέπτονταν της χώρα και τον στήριζαν. Ο ίδιος μη σεβόμενος το ευρώ την ένωση και τις συνθήκες φόρτωσε τους πάντες με ψευδή στοιχεία και αποσύρθηκε.
Ανέλαβε ο Γιώργος για να εφαρμόσει το σχέδιο από-ευρωποίησης της χώρας μας. Σταμάτησε τους αγωγούς, διέσυρε την ΕΕ και το ευρώ παγκοσμίως και το οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδο σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ.
Άρχισε μαζί με τους αμερικανούς και τους ανθρώπους τους να καλλιεργεί κλίμα αντιευρωπαϊσμού στην Ελλάδα. Έφερε την ΕΕ σε σημείο διάλυσης. Βρήκε στήριξη στις δυνάμεις του απομονωτισμού Καρατζαφέρης Ντ. Κον Μπετιτ και άγγλοι ευρωβουλευτές και πήγε στην Αμερική για να λάβει στήριξη από τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο οποίος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκεί έχει έναν καλό φίλο από εκεί του Ατλαντικού» ταυτόχρονα συνδιαλέγεται με το ΔΝΤ για τους όρους εισόδου του στην ζώνη του ευρώ με όχημα την χώρα μας και την κυβέρνηση του. Όρους Αμερικανικής επικυριαρχίας.
Επειδή αυτά δεν γίνονται σε κάποιων δορυφόρο των αμερικανών στην χερσόνησο της Κριμαίας και πέριξ τηςΜοσχας αλλά στην Ελλάδα μας, ας ειπωθεί για ξεκαθαρίσει και αυτό Πατριώτες.
Η έξοδος από το ευρώ θα συμβεί επειδή το θέλησαν οι Αμερικανοί και εκτέλεσαν πολιτικά οι άνθρωποι τους εδώ. Ως κίνηση αποτελεί έσχατη προδοσία.
Οι Εκφραστές αυτής της πολιτικής μαζί με τους ανθρώπους τους στα ΜΜΕ θα διωχτούν αναλόγως. Ας αναλάβει λοιπον ο καθένας τις ευθύνες του.