“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Οκτωβρίου 2009

Εσείς τι λέτε?

«Να μην ζητήσουν από την κυβέρνηση να πιέσει τους Γερμανούς, ώστε να μην συρρικνωθούν οι δραστηριότητες στα ναυπηγεία, αλλά να απαιτήσουν να αναλάβει το κράτος τόσο το Σκαραμαγκά όσο και το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα» κάλεσε η γ.γ. του ΚΚΕ τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το Πασοκ τι λέει?Ο ΣΥΝ?

Οι καιροί ου μενετοί.


Τα προβλήματα της οικονομίας είναι πλέον σε πρώτο πλάνο.Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις καί σχέδιο γιά την ανάπτυξη,την απασχόληση,την παραγωγική βάση της χώρας.Ο στόχος τού 9%,γιά το έλλειμα μέσα στο 2010, είναι εφικτός αλλά δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς καί εφησυχασμό.Ούτε βεβαίως παραπλανητικές πολιτικές,λαικισμούς καί επικοινωνιακά κόλπα.Οι ευθύνες του Πασοκ είναι τεράστιες καί συνδέονται τόσο με την προοπτική της χώρας όσο καί με την τύχη τού πολιτικού συστήματος.Κανένας πολίτης δεν ανέχεται άλλη απώλεια χρόνου.Οι αναγκαίες αλλάγές,οι τομές,οι μεταρρυθμίσεις πρέπει -επιτέλους- να ξεκινήσουν.Οι μακρόσυρτες διαβουλεύσεις να μην αποτελέσουν άλλοθι γιά καθυστερημένες αποφάσεις καί ολιγωρίες.Γιά το Πασοκ οι καιροί ου μενετοί.