“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

29 Σεπτεμβρίου 2011

Ακούτε κάτι?

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση του "τεθνεώτος" Πασοκ, πρώτα εξαγγέλλει και στην συνέχεια σκέφτεται. Οι τελευταίες ανακοινώσεις και τα συνεχή μπρός-πίσω είναι οι αποδείξεις της  προχειρότητας και της ελαφρότητας των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.
Οι άμωμες φορολογικές συλλήψεις του κ. Βενιζέλου δεν συνάδουν με την από πολλού απωλεσθείσα πολιτική του παρθενία. Η ταύτιση του με τον κ. Παπανδρέου τον έχει καταδικάσει, να πίνει κάθε πρωϊ καφέ, με τον πολιτικό του "Ρέλο", άρα και να διάγει τον πολιτικό του βίο εν πλήρει συγχύσει.
 Το Μαξίμου με ιδιαίτερη ευχαρίστηση χρεώνει τα πάντα στον πρωθυπουργεύοντα και δεν είναι μακριά η στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια θα ικανοποιηθεί με την απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου. Και τότε? Όχι μην πάει το μυαλό σας στο κ. Λοβέρδο. Ο Ανδρέας θα είναι , γιά αρκετό καιρό, απασχολημένος με τα θέματα του Υπουργείου του και τον εξοβελισμό ττων δημοσίων υπαλλήλων.
 Κατά τα άλλα κάτι πάει να κινηθεί με την δημιουργία μιάς πολιτικής κίνησης της κεντροαριστεράς και του ορθολογισμού. Αρκεί οι "πρωταγωνιστές" της να αντιληφθούν ότι η ιστορία είναι αρκετά βιαστική και δεν χωράει σε προσωπικές ματαιοδοξίες και σε αναμονές προσωπικές ωρίμανσης.