“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εμιράτο να είναι καλά.

Κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη δηλώνει ο κ.Ρέππας.Επιεικής ο υπουργός.Μέσα απο την παραδοχή του αυτονοήτου προστατεύει με Αρκαδική ευφυϊα τον κ.Γ. Παπανδρέου.Ο κυοφορούμενος ανασχηματισμός,σε τρία συμπεράσματα σε οδηγεί ασχέτως ονομάτων.Πρώτον ο κ.Παπανδρέου επιστρατεύει και το παλιό(δώστε μου μια θεσούλα παρακαλώ)Πασοκ φοβούμενος νίλα στις εκλογες του Νοεμβρίου.Σε περίπτωση ήττας θα ισχυρισθεί ότι όλοι μαζί χάσαμε και θα διαθέτει την ευχέρεια νέων ανακατατάξεων.Δεύτερον,σε μια ακραία έκρηξη συνέπειας,κρατάει την υπόσχεση του για μικρό κυβερνητικό σχήμα αυξάνοντας τον αριθμό των κυβερνητικών στελεχών.Τρίτον,εκδικούμαι όσους αντιτάχθηκαν στις επιθυμίες ΜΟΥ.Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στον κ. Παπανδρέου.Διαπραγματεύεται τα πάντα-όλα πλην του εμιράτου.Κατόπιν τούτων ποία η χρεία των νέων ονομάτων?

Ανασχηματισμός προ των θυρών?

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί εντός ολίγου.Ίδωμεν.
ΟΜΙΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Η χώρα χρειάζονταν και χρειάζεται αλλαγές, αλλά υφίσταται την επέλαση της γνωστής συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Είναι γνωστό ότι η συνταγή αυτή, ουδέποτε απέδωσε, υπέρ της ανάπτυξης των χωρών στις οποίες εφαρμόστηκε και φυσικά υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Φοβάμαι ότι αυτό ζούμε και θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.
Δεν ξέρω αν ήταν μονόδρομος να αποδεχτούμε το μηχανισμό στήριξης, μπορούμε να συζητάμε πολύ γι' αυτό, ξέρω όμως ότι η Κυβέρνηση ουδέν διαπραγματεύτηκε στη συζήτηση αυτή.
Αποδέχτηκε απολύτως, πλήρως και χωρίς καμία επιφύλαξη την πλατφόρμα των δανειστών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και η πλατφόρμα αυτή δεν οδηγεί σε θετικές εξελίξεις.
Δεν οδηγεί σε θετικές εξελίξεις, όχι μόνο από κοινωνική άποψη, αλλά και από καθαρά απολογιστική, οικονομική. Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την επανάσταση του αυτονόητου, εγείρονται ορισμένα ερωτήματα.
Είναι αυτονόητη η μείωση στους χαμηλούς μισθούς και στις χαμηλές συντάξεις; Είναι επανάσταση του αυτονόητου η έμμεση φορολογία, η πλέον κοινωνικά άδικη φορολογία;
Είναι επανάσταση του αυτονόητου η αποδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις. Είναι επανάσταση του αυτονόητου το κυνήγι στη μικρή ακίνητη περιουσία; Είναι επανάσταση του αυτονόητου η διαχειριστική ανεπάρκεια που αναδεικνύεται σε πολλούς τομείς της κυβερνητικής μας διαδρομής;
Όπως είναι προφανές οι αριθμοί δε βγαίνουν, τα μέτρα δεν αποδίδουν και συνεχώς συζητάμε για νέα μέτρα, που θα μειώνουν όλα το εισόδημα των εργαζομένων.
Όλες οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, μα όλες, έχουν πέσει έξω. Για στατιστικούς λόγους αφήνω την επιφύλαξη ότι μπορεί έστω μία να έχει επιβεβαιωθεί, δε θυμάμαι όμως καμία.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/761ba058-7635-4ae6-89f9-b074826a7604