“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Νοεμβρίου 2010

Και αυτοί...χτενίζονται

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον "φυσικό διάδοχο" κ. Ραγκούση έγινε σήμερα το απόγευμα. Συζήτηση ουσίας δεν μπόρεσε να γίνει, αφού οι συμμετέχοντες κ.κ. Στεφάνου, Γερουλάνος, Ελενόπουλος και Αθανασάκης αναλώθηκαν σε σχόλια (αρνητικά και κακεντρεχή κατά βάση) για τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του Πασοκ,σχετικά με τη συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα. Την τιμητική τους είχαν ο κ. Λοβέρδος,η κ. Κατσέλη, ο κ. Καστανίδης  και άκουσον-άκουσον ο Απόστολος Κακλαμάνης. Επωδός που κυριάρχησε ήταν το "θα τα πούμε από τη Δευτέρα". Κάποια στιγμή εμφανίσθηκε και η πολυπράγμων κ. Λάζαρη, η οποία και φεύγοντας επισήμανε στην πολιτική συντροφιά να προσέχουν τον Πάγκαλο, γιατί τα έχει πάρει με την εκλογική συντριβή της συζύγου του στο Δήμο Σαρωνίδας. Συμπέρασμα απο τη συνάντηση δεν εξήχθη, ωστόσο ακούστηκε κάποιος να λέει (δεν  μάθαμε ποιός), ότι, εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε και όποιος κερδίσει θα μας το χρωστάει.Οι χαμένοι δεν μας αφορούν και ας πρόσεχαν.
Δεν φτάνει η ελαφρότητα, δεν φτάνει που δεν εργάζονται, αδιαφορούν για τις μάχες του Πασοκ και της παράταξης, αναλίσκονται σε λιβανωτούς για τον κ. Ραγκούση και επιθέσεις στους υποτιθέμενους και εν δυνάμει μελλοντικούς ανταγωνιστές του. Θαυμάστε τους!

Αδιάβαστος κύριε Υπουργέ!

Ακτιβιστές της Greenpeace αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν μια συμβολική δράση και παραδίδουν στον Υπουργό Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, το ‘Εγχειρίδιο του καλού Υπουργού Αλιείας’ με 10 συμβουλές για αρχάριους που πρέπει να ακολουθήσει για να εξασφαλίσει ζωντανές θάλασσες. Η ειρηνική αυτή δράση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του Έλληνα Υπουργού, ο οποίος τάχθηκε ενάντια στην προστασία του κόκκινου τόνου. Η Greenpeace καλεί τον Υπουργό να διορθώσει το λάθος του, να στηρίξει την προστασία αυτού του ιδιαίτερα απειλούμενου είδους και να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που προστατεύουν τις θάλασσές μας.
Τo εγχειρίδιο προς τον κ. Διαμαντίδη στην ουσία αποτελεί ένα ‘δεκάλογο’ για τη σωτηρία των θαλασσών μας. Συνοψίζει όλες τις πολιτικές ενέργειες –με πρωταρχική τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων-, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τις θάλασσες και τους αλιείς, σύμφωνα με τις επιταγές της επιστήμης.
‘Παραδίδουμε σήμερα στον Υπουργό Αλιείας αυτό το εγχειρίδιο για να διορθώσει το λάθος που έκανε πριν μερικές μέρες και να υλοποιήσει τις πολιτικές που θα προστατεύσουν τις θάλασσές μας και τους 40.000 Έλληνες αλιείς που εξαρτώνται από αυτές’, δηλώνει η Άντζελα Λάζου, υπεύθυνη για το θαλάσσιο περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. ‘Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι αυτό που εξήγγειλε προεκλογικά η κυβέρνησή του ’, προσθέτει η Άντζελα Λάζου.
http://www.greenpeace.org/greece/news/diamantidis-homework?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=diamantidis%20(1)&utm_content=

Αμάρτησα για το Γιώργο…..

Γράφει ο ΠΡΟΓΟΜΦΙΟΣ

Το παραδέχομαι! Τα χέρια μου είναι λερωμένα…Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ’’αμάρτησα ’’ για το Γιώργο! Έκανα την καρδιά μου πέτρα και ψήφισα μέχρι και Τατούλη…. Δεν ήθελα να συμπεριληφθώ στη λίστα των ‘’’ αντιπατριωτών ‘’’, δεν ήθελα να χρεοκοπήσει η χώρα….
Τώρα όμως που το πολιτικό σκέλος των εκλογών ’’ έκλεισε ’’ όπως μας ανακοίνωσε ο Γιώργος, τώρα που ψηφίζουμε μόνο για τον Καλλικράτη όπως μας διέταξε ο μέγας αυλάρχης Ραγκούσης, σκέφτομαι μήπως είναι ώρα να ‘’’ξεπλύνω λίγο τα χέρια μου’’’…..
Αναζητώ εναγωνίως πολιτικό Dettol και δυσκολεύομαι να βρώ. Ξέρετε, η ψήφος στον ασπρογιαλούρο Πέτρο της Πελοποννήσου είναι σαν τον παστουρμά! Η μυρωδιά της πρωτοφανούς αυτοκατάργησης ενός μεγάλου κόμματος και μιας ιστορικής παράταξης δε φεύγει εύκολα… Άτιμο πολιτικό βιολογικό ρολόι! Δεν μας φτάνουν οι ιδρωτοποιοί αδένες, έχουμε και την υπερέκκριση των σιελογόνων μιας πολιτικής αυλής που φαίνεται ότι αρέσκεται να κυβερνά με δανεικές ιδέες, δανεικά λεφτά, αλλά και δανεικούς πολιτικούς…..
Γιώργο, έχω πολλούς φίλους που την Κυριακή θα πάνε για κυνήγι και ψάρεμα…Έχω όμως και καλούς φίλους που την Κυριακή είναι βέβαιο ότι δεν θα φορέσουν το ’’εφαρμοστό κορμάκι’’ για να πάνε jogging, δεν θα πάνε ποδηλατάδα και δεν θα πάρουν το κανό για βόλτα στη θάλασσα…
Θα θελήσουν να σου παραδώσουν ιδιαιτέρως στην κάλπη, το μήνυμα που με περίσσια αλαζονεία και θράσος αρνήθηκες να παραλάβεις την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Εγώ το σκέφτομαι λίγο ακόμα… Ίσως γιατί εδώ στην Πελοπόννησο η αυλαρχεία της Ιπποκράτους με την απερίγραπτη επιλογή Τατούλη και τον πρωτοφανή κυνισμό του ‘’’ο σκοπός της εξουσίας αγιάζει τα μέσα’’’, δεν αφήνει πολλές επιλογές….
Είναι βέβαιο Γιώργο…. Η επιλογή Σου, ο εκλεκτός Σου, ο ‘’’ αυτοκράτωρ ‘’’ Πέτρος που ,,δε χρωστάει στο ΠΑΣΟΚ τίποτα,,… κατά χθεσινή δήλωσή του στη ΝΕΤ, από την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρίζεται τα όμορφα βουνά της Αρκαδίας… Ανηφορίζει τάχιστα στους ορεινούς όγκους της Ευρυτανίας, να αναπνεύσει Μητσοτακικό αέρα…..
Που ξέρεις … Μπορεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης να βρει στο πρόσωπο του Τατούλη τον καινούργιο του μέντορα….
Ευτυχώς εμείς θα γλιτώσουμε….