“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Ιουλίου 2010

Και να θέλουν δεν μπορούν

Έκπληκτοι οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία την κυβέρνηση να αδυνατεί να εφαρμόσει ,την έστω και καθυστερημένη, ορθή απόφαση της, για την επιστράτευση των οδηγών και των μέσων φορτηγών χερσαίας μεταφοράς. Αλαλούμ και βραδυπορία και για πολλούς η έναρξη των θερινών διακοπών θα αναβληθεί. Όσο για τον τουρισμό και τις παραγωγικές ,εν γένει,δραστηριότητες τα κυβερνητικά επιτελεία σφυρίζουν αδιάφορα.Χωρίς σχέδιο και τακτική, με ελλειματικό σθένος το κυβερνητικό καράβι πλέει δίχως ρότα,έρμαιο της αλαζονείας ,του κομπασμού και της αυτάρκειας.Τα βάρη θα πιστωθούν καταλλήλως.Στην Δημόσια διοίκηση,στην ανικανότητα των κρατικών μηχανισμών.Η απουσία προετοιμασίας,οι αδιάφοροι περιφερειάρχες και οι νομάρχες-εξαπτέρυγα δεν ευθύνονται?
Τελικά, αν μια κοινωνικά απομονωμένη συντεχνία, παραβιάζει με ευχέρεια το Σύνταγμα και τους νόμους και συνεχίζει με κυνικότητα την αντικοινωνική της δράση,τι ελπίδες μπορούμε να διατηρήσουμε για ένα καλλίτερο αύριο?