“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Ιουλίου 2011

Ένας νέος Βοναπάρτης

Ο κ. Ραγκούσης, ο αυτοαποκαλούμενος "φυσικός διάδοχος" του κ. Παπανδρέου, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό θεωρεί εαυτόν θιγμένο και υποβαθμισμένο. Θέση αντιπροέδρου επιζητούσε. Η τοποθέτηση του στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών τον απογοήτευσε. Για τούτο και έχει βαλθεί να μπεί στο μάτι του πρωθυπουργού. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία άνοιξε το μέτωπο με τους ιδιοκτήτες ταξί διεκδικεί το βραβείο της "αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι". Η σκοπιμότητα του εκ Πάρου ορμώμενου "μπιφτέκια" είναι σαφής. Εκμεταλλεύεται την "επιφυλακτική έως και συντηρητική" πολιτική του κ. Ρέππα και την σφοδρή κοινωνική αντιπάθεια για την "κίτρινη φυλή", ώστε να διαμορφώσει το προφίλ ενός σύγχρονου, άτεγκτου, νεοφιλεύθερου πολιτικού. Ταυτόχρονα στέλνει σήμα στο Μαξίμου, ότι δεν υποτάσσεται σε σκοπιμότητες και συγκυρίες και ότι διατηρεί για τον εαυτόν του το δικαίωμα της αυτονομίας στην δράση.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής Ραγκούση υφίσταται το σύνολο της χώρας. Παρά το γεγονός της φασίζουσας και τουλάχιστον προκλητικής δράσης των ιδιοκτητών ταξί και με τη βεβαιότητα της αναγκαίας απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους, ο νεόκοπος υπουργός υποδομών και μεταφορών έχει στρέψει τους πάντες εναντίον του. Ιδιαίτερα στο Μαξίμου, το σύστημα πνέει μένεα για τον τέως δήμαρχο. Του τα έχουν και φυλαγμένα και μαζεμένα για την προχειρότητα και την ασχεδίαστη προώθηση του "Καλλικράτη" και απο την αδιάλειπτη και χρονοβόρα επαφή του με εκδότες και δημοσιογράφους προκειμένου να προωθεί εαυτόν και να σφάζει με το βαμβάκι άπαντες, του κ. Παπανδρέου μηδέ εξαιρουμένου.
Ο κ. Ραγκούσης κατ΄ αυτόν το τρόπο θα συνεχίζει να πολιτεύεται. Οργανώνει, δομεί και επικοινωνεί το πολιτικό του προφίλ. Έχει καβαλήσει καλάμι. Γνωρίζει ότι οι παπανδρεϊκοί μηχανισμοί είναι σε δυσχερή θέση για να τον στοχοποιήσουν. Αλλά ακόμα κι αν το κάνουν, θεωρεί ότι μία ηρωϊκή έξοδος διευκολύνει τις προθέσεις του να ηγηθεί ενός νέου κόμματος, που πρόπλασμά του είναι η κίνηση  Π80. Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται...