“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Μαΐου 2010

Κηδεμόνες και πάτρωνες.

"Για να πετύχει το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης απαιτείται εθνική δέσμευση η οποία θα υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν..."
Πρίν "αλέκτωρ λαλήσαι τρείς"οι οικονομικοί κηδεμόνες εξέφρασαν τη βούληση τους να γίνουν και πολιτικοί πάτρωνες.Ανερυθρίαστα και με τον αέρα της οικονομικής τους επιβολής θέλουν να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο της αποδοχής τους.
Βάσιμα μπορεί να υποθέσει κάποιος, ότι ο κ. Παπανδρέου μετά την επιτυχή έκβαση της αναμέτρησης του με τα οικονομικά συμφέροντα,θα κεραυνοβολήσει τους πολιτικά ασεβείς και θα απαιτήσει την μεταμέλεια τους.

Πρωτοβουλία Φασούλα.

Θετικό προηγούμενο δημιουργεί η απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, να παραιτηθεί του μισθού του και να προχωρήσει σε περικοπές και στους Αντιδημάρχους, λόγω οικονομικής κρίσης.
Σε σύσκεψη λοιπόν,πρίν απο 4 μέρες όλων των Αντιδημάρχων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, συζητήθηκε και αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα περιστολής των δαπανών, του Δήμου, "ευθυγραμμιζόμενος, όπως αναφέρεται σε δήλωση του κ. Φασούλα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και τις θυσίες που υποβάλλεται όλος ο ελληνικός λαός λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης". Τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:
1. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας παραιτείται της Δημαρχιακής του αποζημίωσης καθώς και της αποζημίωσης για έξοδα παράστασης μέχρι τέλους του έτους.
2. Καταργούνται όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή και χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά πρόσωπα. Η κίνηση θα διεξάγεται με τα προσωπικά αυτοκίνητα και με προσωπική τους δαπάνη.
3. Διακόπτεται η σύνδεση όλων των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται από το Δήμαρχο, το Γενικό Γραμματέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από τους Αντιδημάρχους.
Ελπίζουμε η επιλογή αυτή του Παναγιώτη Φασούλα να λειτουργήσει ως πρόκληση και για τους άλλους Δημάρχους.