“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Ιουνίου 2010

Παπαδήμος εν όψει..

Είτε φανερή, είτε υπόγεια η αντιπαράθεση του κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Κατσέλη συνεχίζεται αμείωτη.Με την πρώτη ευκαιρία ανταλάσσουν αιχμές και υπαινιγμούς για την άνοδο του πληθωρισμού, των τιμών και την απουσία στοιχειώδους αναπτυξιακής πολιτικής.
Η ελληνική οικονομία βυθίζεται ολοένα και πιό πολύ στην ύφεση και ο ελληνικός λαός έκπληκτος και αποσβολωμένος παρακολουθεί το ηγετικό δίδυμο της οικονομίας να αναλίσκεται σε παιχνίδια εξουσίας. Κατόπιν τούτων ο αχαμνός κ. Παπακωνσταντίνου απορεί και εξεγείρεται για τα αρνητικά σενάρια που διατυπώνονται εις βάρος των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.Ο δε κ. Παπανδρέου αρνείται να δώσει λύση στις διαφωνίες των επιτελών της οικονομίας και αναζητά τη διέξοδο στην προώθηση του κ. Παπαδήμου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης με ευθύνη τα θέματα οικονομίας και την εκπροσώπηση στην Ευρώπη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και φόρα. Οι πιέσεις προς τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεχίζονται αμείωτες και σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι πλέον τόσο αρνητικός όσο στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο κ. Παπαδήμος προαλοίφεται για Β΄ αντιπρόεδρος με τον κ. Πάγκαλο να χάνει αρμοδιότητες αλλά να διατηρεί την θέση του Α΄ αντιπροέδρου.