“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Δεκεμβρίου 2009

Πρόβλημα γιά δυνατούς λύτες.

Ποιό σημερινό,αξιολογημένο,διορισμένο κρατικό στέλεχος μπορεί να έχει πάρει τις παρακάτω δουλειές από την απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ.? Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για τη μετασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση του γηπέδου Tae-Kwo-Do του Φαλήρου σε μητροπολιτικό διεθνές συνεδριακό κέντρο μέσω ΣΔΙΤ.

• Δικαστικά Μέγαρα Πατρών και Ηρακλείου: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Θέμις Κατασκευαστική του Υπ. Δικαιοσύνης για την κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση δύο δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ.

• Πέντε Κλειστά Γυμναστήρια και δύο Κολυμβητήρια: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για τη κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση των γυμναστηρίων και κολυμβητήριων επτά δήμων της Αττικής.

• ΟΣΚ ΣΔΙΤ 3: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση 23 νέων σχολικών κτηρίων.

• ΣΔΙΤ της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς μεγάλο κατασκευαστικό οίκο για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμό για την κατασκευή και διαχείριση α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, καθώς και β) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κορίνθου και Τρικάλων, μέσω ΣΔΙΤ. Ο πελάτης έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στο πρώτο έργο.

• Οργανισμός Λιμένος Πατρών: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη τον Ο.Λ.ΠΑ. για α) την ανάπτυξη νέας μαρίνας τουριστικών σκαφών και β) την ανάπλαση της Πειραϊκής Πατραϊκής (logistics center) μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης.

Έλεγχοι ΕΦΕΤ

Μετά απο ελέγχους του Ε.Φ.Ε.Τ. τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8714.html Ας ενημερώσουμε όσους πιό πολλούς μπορούμε γιά τις επιχειρήσεις καί τα καταστήματα που συνελήφθησαν να κλέβουν οπώρες.

Νέος Περιφερειάρχης


O κ. Θάνος Βούρδας,τέως στέλεχος της Νεολαίας Πασοκ καί από τους παλιούς στενούς συνεργάτες του κ.Σκανδαλίδη,είναι μία από τις επιλογές γιά Περιφερειάρχης.

Ζυμώσεις γιά τον Δήμο Θεσ/νίκης


Άρχισαν ήδη οι ζυμώσεις γιά τους υποψηφίους γιά τον Δημαρχιακό θώκο στη Θεσσαλονίκη.Στο Πασοκ συζητείται έντονα το όνομα του κ.Βούγια,ενώ στην κ.Αράπογλου αναμένεται να γίνει πρόταση ένταξης-εν καιρώ- στο κυβερνητικό σχήμα .Γιά τον κ.Μπουτάρη ουδείς συζητά πλέον.Από την Ν.Δ. του κ.Σαμαρά,προβάδισμα φαίνεται να διαθέτει ο κ.Γκιουλέκας.