“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Φεβρουαρίου 2011

Άχρηστοι οι υπουργοί.

Γράφει ο Ακης Μπέσκος

Κάποιοι το κυκλοφόρησαν ως διαρροή για να δείξουν πως ο κ. Παπανδρέου δρα και αντιδρά στις αρρυθμίες της κυβέρνησης,( έτσι αποκαλούν τις επαναλαμβανόμενες πατάτες), αλλά ήλθε ο πολιτικός ογκόλιθος Χ. Πρωτόπαπας, που τα πιάνει κάτι τέτοια στον αέρα, και αφού το εξειδίκευσε, το παρουσίασε ως μια μεγάλη καινοτόμο σκέψη του Πρωθυπουργού.
Υπάρχουν προβλήματα, παραδέχθηκε ο μεγάλος Χρίστος, «πλην όμως ο Πρωθυπουργός δρα, παίρνει μέτρα. Να για παράδειγμα η τελευταία του εξαγγελία στο Υπουργικό συμβούλιο για την συγκρότηση μιας επιτροπής στην οποία θα υποβάλλονται και η οποία θα εξετάζει κάθε κυβερνητικό μέτρο από την σκοπιά των επιπτώσεων που θα έχει αυτό στον πολίτη»!!!
Δηλαδή ποια ήταν αυτή η μεγάλη, καινοτόμος κατά τον σ. Πρωτόπαπα, ιδέα του πρωθυπουργού: oτι υπουργοί δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις μια απόφασης τους και χρειάζεται ένα υπερκείμενο όργανο, «μια επιτροπή» για αυτό το σκοπό!!
Εμ βέβαια όταν έχουμε υπουργούς τους πρώην υπαλλήλους του προσωπικού γραφείου του κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο αντί να αναλύονται πολιτικές, προβάλλονται βιντεάκια, και γίνονται διαλέξεις περί υγιεινής διατροφής φυσικό είναι για αυτούς, να αναζητείται ένας άλλος χώρος πολιτικής ανάλυσης και σύνθεσης.