“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2010

Η λίστα της Ρεγγίνας

Η προετομασία του Πασοκ για τις εθνικές εκλογές  του προσεχούς Δεκεμβρίου ξεκίνησε με την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων.Την ευθύνη έχει η κ. Βάρτζελη. Οι οδηγίες για την συγκρότηση των λιστών των υποψηφίων βουλευτών του κινήματος εδόθησαν απο τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και είναι σαφείς.Συστηματικά και μεθοδικά αναβαθμίζουμε και εντάσσουμε στις λίστες, βουλευτές και υποψηφίους που διακονούν με πίστη και αφοσίωση τον Πρόερο. Διακριτικά υποβιβάζουμε και όπου μπορύμε εξοβελίζουμε τους "ανυπάκουους". Ως ένδειξη αξιοποίησης του "όλου Πασοκ", τοποθετούνται χαρακτηριστικές περιπτώσεις "αντιφρονούντων", κυρίως απο τους φίλους του κ. Βενιζέλου, που θεωρούνται συνεργάσιμοι και χειραγωγίσιμοι.
Οι βασικοί στόχοι είναι δύο. Πρώτον η ένταξη στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα 20 έως 25 βουλευτών πλήρως υποταγμένων στον κ. Παπανδρέου (π.χ. Παναρίτη) . Δεύτερον ο απόλυτος έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδας με την κατά το δυνατόν ευρύτερη προώθηση των ημετέρων και τον περιορισμών των "ανιπάλων". Υπό συζήτηση είναι η συμμετοχή του κ. Νίκου Παπανδρέου και της κ. Ρεγγίνας Βάρτζελης. Βεβαία είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας του κ. Στεφάνου ενώ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζονται ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κ. Μπιρμπίλη.
Γράφει ο Άκης Μπέσκος.
Τώρα ξέρουμε. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Τη χώρα την κυβερνάει μια παρέα εκβιαστών η οποία ασκεί την εξουσία προς ίδιο όφελος. Η παρέα αυτή πιστεύει πως όσο βαθαίνει η κρίση και διαχέεται ο φόβος για το αύριο, τόσο θα διευρύνεται για αυτούς το πεδίο και ο χρόνος άσκησης της εξουσίας.

Οι εκβιασμοί τους σε κάποιους παλιούς θυμίζουν τους ψωφοδεείς χουντίσαντες πολιτικούς το 1973 οι οποίοι προπαγάνδιζαν υπέρ της λύσης Μαρκεζίνη «για να μην έρθει πιο σκληρή χούντα». Έτσι και τώρα, ΓΑΠ, Πάγκαλος, Ραγκούσης και λοιποί «καλαμποκοτρεφόμενοι», μας καλούν να ψηφίσουμε υπέρ των μέτρων, για «να μην έρθουν τα χειρότερα», δηλ. η χρεοκοπία της χώρας και «δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»
Την Κυριακή οι Πασόκοι δεν επιλέγουμε τις αλυσίδες της αιχμαλωσίας της χώρας. Σπάμε τις αλυσίδες, καταψηφίζοντας κάθε κυβερνητικό υποψήφιο. Με την ψήφο μας στέλνουμε το μήνυμα πως αυτή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει ψυχή και μέλλον και παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αξίες και αρχές.
Το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται και προπάντων δεν λαφυραγωγείται

Έρχονται εξελίξεις

Γράφει ο Γιώργος- Μνημόνιος-Κάν
Ταξιδεύω για τη γενέθλια γη. Ναι πηγαίνω να ψηφίσω. Σκέφτομαι τι να ψηφίσω. Στο μυαλό μου κλωθογυρίζουν τα διλήμματα και οι εκβιασμοί του κ. Παπανδρέου, οι φανφαρονισμοί και οι πολιτικές ανοησίες του κ. Σαμαρά, οι κούφιες και ανέξοδες προτάσεις  της Αριστεράς.
Σκέφτομαι οτι η έξοδος από τη κρίση θα είναι οδυνηρή, τίποτε δεν θα είναι όπως χθές
.
Σκέφτομαι ότι αν δρούσαμε έγκαιρα θα ήταν λιγότερες πιεστικές οι σημερινές αναγκαιότητες, πιό δίκαιοι οι μερισμοί των βαρών. Σκέφτομαι οτι οι διαρθρωτικές αλλαγές  θα μπορούσαν να ειναι οι δικές μας πολιτικές διεκδικήσεις και όχι επιβολές της τρόϊκας. Σκέφτομαι ότι είναι ανάγκη να βαδίσουμε τις επώδυνες ατραπούς.
Σκέφτομαι ότι...
Σκέφτομαι ότι...
Σκέφτομαι ότι..., σκέφτομαι ότι είμαι ελεύθερος να αποφασίσω και να ψηφίσω ερήμην εκβιασμών, πολιτικών ανοησιών και ανέξοδων ανευθύνων.
Σκέφτομαι ότι έτσι και αλλοιώς απο τη Κυριακή το βράδυ οι εξελίξεις θα τρέχουν...