“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται εξελίξεις

Γράφει ο Γιώργος- Μνημόνιος-Κάν
Ταξιδεύω για τη γενέθλια γη. Ναι πηγαίνω να ψηφίσω. Σκέφτομαι τι να ψηφίσω. Στο μυαλό μου κλωθογυρίζουν τα διλήμματα και οι εκβιασμοί του κ. Παπανδρέου, οι φανφαρονισμοί και οι πολιτικές ανοησίες του κ. Σαμαρά, οι κούφιες και ανέξοδες προτάσεις  της Αριστεράς.
Σκέφτομαι οτι η έξοδος από τη κρίση θα είναι οδυνηρή, τίποτε δεν θα είναι όπως χθές
.
Σκέφτομαι ότι αν δρούσαμε έγκαιρα θα ήταν λιγότερες πιεστικές οι σημερινές αναγκαιότητες, πιό δίκαιοι οι μερισμοί των βαρών. Σκέφτομαι οτι οι διαρθρωτικές αλλαγές  θα μπορούσαν να ειναι οι δικές μας πολιτικές διεκδικήσεις και όχι επιβολές της τρόϊκας. Σκέφτομαι ότι είναι ανάγκη να βαδίσουμε τις επώδυνες ατραπούς.
Σκέφτομαι ότι...
Σκέφτομαι ότι...
Σκέφτομαι ότι..., σκέφτομαι ότι είμαι ελεύθερος να αποφασίσω και να ψηφίσω ερήμην εκβιασμών, πολιτικών ανοησιών και ανέξοδων ανευθύνων.
Σκέφτομαι ότι έτσι και αλλοιώς απο τη Κυριακή το βράδυ οι εξελίξεις θα τρέχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: