“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος λύγισε...

Το 2011 θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Το μόνο υπαρκτό σχέδιο είναι το μνημόνιο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαμορφώσει ενα πολιτικό σχέδιο ανοχής και κατανόησης του. Πολύ περισσότερο εμφανίζεται αδύναμη να διαμορφώσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο αναζωογόνησης του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού, ένα σχέδιο αφύπνισης και ενθάρρυνσης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση (κυρίως ψυχολογική), να διαχειρισθεί πολιτικά τα διαμορφούμενα εσωτερικά μέτωπα. Αδυνατεί να εμπνεύσει την πολιτική του ομάδα,το στενό πηρύνα των συνεργατών του,τους υπουργούς του,το κέλυφος-Πασοκ.Για τούτο και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.Το όποιο αποτελέσμαείναι το πρόσχημα. Η ουσία είναι η επιθυμία του κ.Παπανδρέου να κυβερνησει άνευ όρων και δεσμεύσεων τόσο απο πολιτικές όσο και απο πρόσωπα. Ο Γιώργος λύγισε και μαζί αυξάνουν οι πιθανότητες να λυγίσει η χώρα. Η κοινωνική αγανάκτηση μετατρέπεται σε απελπισία όσο θα απουσιάζει η ελπίδα μιας νέας πολιτικής προοπτικής. Η συνείδηση ότι βιώνουμε μία περίοδο μειωμένων προσδοκιών δεν σκοτώνει την αναζήτηση της πολιτικής διεξόδου.

4 σχόλια:

Πυθία είπε...

Αγαπητέ Citizen

Τέτοιες κρίσιμες μέρες για το λαό και το έθνος παρατηρείται μια ανεξήγητη ραθυμία στους σχολιαστές ΥΠΕΡΠΑΣΟΚΟΥΣ.
Να έχουν μήπως παραλύσει από το φόβο ενδεχόμενων εκλογών?
Είναι άραγε το δέος της επίγνωσης των σκληρών διλημμάτων, ενώπιον των οποίων μας έθεσε ο κυβερνήτης της χώρας μας?
Διατί κατ'αυτάς τας κρισίμους στιγμας εσίγησεν ο Revival?
Πως ερμηνεύεται την αλαλία του Μπέσκου?
Την εξαφάνησιν της μαχητικής Κοραλίας που την αποδίδεται?
Τι τρέχει τέλος πάντων,αγαπητέ Citizen?
Τι τρέχει τέλος πάντων?

citizen είπε...

...Εσυ δεν ήσουν που έλεγες οτι οι άνθρωποι δε χρειάζονται διαταγές...

κοραλία είπε...

@Πυθία, παρακολουθώ άφωνη τη βλακεία των κυβερνώντων, που προσπαθούν να διασώσουν το τομάρι και τις καρέκλες τους αντί τη χώρα και θλίβομαι πως ο αυτοκράτορας με την παρεούλα του κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ.

Alanis Alitampourakis είπε...

@Κοραλία,

άλλο το ΠΑΣΟΚ άλλο η χώρα και ένα τα από τα κακά ειναι οτι ο βαθμός συσχέτισής τους ειναι κοντά στο 1....