“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή στον κ. Παπανδρέου

Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Εξοχότατε Πρόεδρε
Στη ζωή μας είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να υποδεχθούμε πολλές φορές κάποιον Παπανδρέου στην Πάτρα, ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ως Πρωθυπουργό της χώρας.
Έρχονταν πάντα νοιώθοντας ότι βρίσκονται στη δική τους πόλη, η οποία τους ανταπέδιδε τα αισθήματα, με την «αιώνια» στήριξή της. Καλώς ορίζεις σήμερα και συ, για ακόμα μία φορά.
Νοιώθουμε την ανάγκη να σας πούμε ότι η επίσκεψή σας πρέπει να είναι προσκλητήριο ενότητας για την κοινωνία και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και να μην την αξιοποιήσουν κάποιοι για αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν θα είναι σήμερα όλο το ΠΑΣΟΚ στο γήπεδο της ΕΑΠ. Και δεν θα είναι όχι γιατί δεν θέλει ή δεν χωράει, αλλά επειδή κάποιοι διαδίδουν ότι όσοι κάνουμε την επιλογή να ψηφίσουμε για Δήμαρχο τον Γιάννη Δημαρά, δεν έχουμε θέση εκεί μέσα.
Ελπίζουμε να μην τους ακούσετε.
Γιατί είναι πολλοί από το ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν τον Γιάννη Δημαρά, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν το μεγάλο και ενιαίο ΠΑΣΟΚ σε κανέναν από αυτούς που αντί να ενώνουν, διχάζουν.
Στην Πάτρα συμβαίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον: πολίτες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ αλλά και πολίτες που ψηφίζουν ΝΔ, ή Συνασπισμό, Δημοκρατική Αριστερά, ή έχουν άλλες πολιτικές προτιμήσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για να διοικηθεί η πόλη, σε ένα κοινά αποδεκτό πρόσωπο, αδιαφορώντας για την κομματική του καταγωγή. Δεν φτιάξαμε κάποιο νέο κόμμα, όλοι εμείς. Απλά, διακρίναμε στον Γιάννη Δημαρά την ικανότητα, το ήθος και την εργατικότητα που πρέπει να έχει ο Δήμαρχος της Πάτρας.
Και επειδή κουραστήκαμε να βλέπουμε αυτή την πόλη να χειροτερεύει, αντί να προοδεύει, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε έναν άνθρωπο που μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο.
Στην Πάτρα, διαμορφώθηκε ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που απαιτεί και διεκδικεί να πάρει τις τύχες της πόλης του στα χέρια του. Και ως ΠΑΣΟΚ οφείλουμε όχι μόνον σεβασμό, αλλά και στήριξη στα μαζικά κινήματα. Αυτό απαιτεί και επιβάλλει η ιδεολογία μας.
Γι αυτό μην επιτρέψετε σήμερα, να επικρατήσουν διχαστικές αντιλήψεις και πρακτικές.
Οι Δημοτικές Εκλογές θα τελειώσουν στις 14 Νοεμβρίου. Και εμείς θέλουμε να έχουμε την ικανοποίηση ότι ως πολίτες της Πάτρας κάναμε το χρέος μας για την πόλη μας, αλλά και ως μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουμε να δίνουμε τους αγώνες μας για το καλό της χώρας. Μην επιτρέψετε λοιπόν να υψωθούν διχαστικά τείχη ανάμεσά μας.
Γιατί το διχασμό θα τον πληρώσουν και η Πάτρα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.
Ως Πρωθυπουργός αγκαλιάστε όλη την κοινωνία και ως Πρόεδρος του Κινήματος το όλο και ενιαίο ΠΑΣΟΚ και στείλτε το μήνυμα ότι η επίσκεψη ενός Παπανδρέου στην Πάτρα συνεχίζει να αποτελεί προσκλητήριο ενότητας.
Τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ
• Αντωνέλλος Κώστας, Έμπορος, τ. Γραμματέας Τομεακού Γραφείου Επαγγελματοβιοτεχνών Πάτρας.
• Βέρρας Μιλτιάδης Γιατρός, τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, τ. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.
• Βιδάλης Γιώργος Εργοδηγός, τ. μέλος Ν.Ε Αχαϊας ΠΑΣΟΚ
• Καπράλος Γιάννης Εκπαιδευτικός, τ. μέλος τριμελούς Γραμματείας Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑΣΟΚ
• Μπούρδος Γιώργος Λογιστής, τ. μέλος Ν.Ε Αχαϊας ΠΑΣΟΚ
• Παπαδημητρίου Χρήστος καθηγητής Πανεπιστημίου, τ. Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
• Παπασωτηρόπουλος Βασίλης, καθηγητής ΑΤΕΙ, τ. Γραμματέας Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ εργαζόμενης Νεολαίας.
• Δόκτωρ Ραμπαβίλας Παναγιώτης τ. Μέλος Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματείας Ν.Ε. Αχαϊας ΠΑΣΟΚ
• Τσιώτσης Ευάγγελος Χημικός Μηχανικός τ. Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• Φιλιππάτος Πέτρος Δ. Υπάλληλος, τ. μέλος Ν.Ε Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: