“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Οκτωβρίου 2009

ΡΙΠΕΣ-ΤΑ ΝΕΑ

ΕΙΝΑΙ ιδιαίτερα θετικό το ότι οι εξαγγελίες για περικοπές στα κρατικά αυτοκίνητα και στους αστυνομικούς που φυλάνε δημόσια πρόσωπα δεν περιορίστηκαν σε ευχολόγια αλλά ξεκίνησαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. ΟΧΙ φυσικά γιατί το όφελος σε χρήματα θα είναι μεγάλο. Αλλά γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια περίοδο κρίσης της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος η κυβέρνηση να δίνει το καλό παράδειγμα. ΠΡΕΠΕΙ μάλιστα να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτό τουλάχιστον το επίπεδο το κυβερνητικό επιτελείο κινείται με επιτυχία όλο αυτό το διάστημα. ΤΟ κλίμα της ευφορίας ωστόσο δεν πρέπει να μας κάνει να μη βλέπουμε μια σειρά ζητημάτων που μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα. ΤΟ πρώτο από αυτά απασχόλησε ήδη το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το ζήτημα της διαχείρισης των εμπορευμάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Στο στόχαστρο βρέθηκε η κ. Λούκα Κατσέλη για τους χειρισμούς της σε σχέση με τους απεργούς, αλλά βέβαια τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. ΟΠΩΣ συμβαίνει και με τον ΟΤΕ αλλά και με την Ολυμπιακή, η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης με τους Κινέζους παραμένει ασαφής και δημιουργεί δικαιολογημένη σύγχυση. Είναι ανάγκη να διευκρινιστεί άμεσα, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος και πριν οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο. ΤΟ δεύτερο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά βέβαια τις αρμοδιότητες των υπουργείων. Δύο μόλις ημέρες πριν από τις προγραμματικές υπάρχουν υπουργοί που ακόμα δεν γνωρίζουν τους τομείς της ευθύνης τους. ΤΟ ποιος θα αναλάβει τι και ποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι δεν αφορά ίσως τους πολίτες. Η εικόνα της ανοργανωσιάς όμως πλήττει συνολικά την κυβέρνηση και δημιουργεί αβεβαιότητα για τον βαθμό της ετοιμότητάς της. Και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί! ΝΕΑ 14/09/2009

Σύγχρονη Δεξιά

Κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι το σύγχρονο στάδιο τού οικονομικού αμοραλισμού καί η απογείωση της κοινωνικής ελευθεριότητας.

ΑΕΠ

Πρός το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.Κάπου διάβασα,ότι κάποιος είπε: "Ενας άνθρωπος δε ζεί μόνο με ΑΕΠ."