“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιοπιστία: Ωρα μηδέν

Γράφει ο Σκευοφύλαξ.
30.08.2010
:Ο Υπουργός επι των Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προσκεκλημένος στο βραδυνό δελτίο του MEGA και σε απάντηση σχετικής ερώτησης δηλώνει με έμφαση ότι η υστέρηση των εσόδων ανέρχεται στο ύψος των 750 εκ.ευρω.Καθησυχάζει παράλληλα τον ελληνικό λαό ότι η υστέρηση δεν είναι σημαντική και ότι θα καλυφθεί άνετα από το «μαξιλάρι»ασφαλείας των 4 δις.ευρω(τα οποία εχουν περιοριστεί στα 2,3 δις λόγω επιβράδυνσης μείωσης των πρωτογενών δαπανών).
10.09.2010:Δίνονται στη δημοσιότητα από το υπ.Οικονομικών τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Εκεί βλέπουμε ότι:τα έσοδα έναντι ετησίου στόχου αύξησης κατά 13,7%σε σχέση με πέρυσι,αυξήθηκαν μόνο κατά 3,3%.Σε απόλυτους αριθμούς η υστέρηση ανέρχεται στα 3,27 δις ευρω.Σε σχέση με τις προβλέψεις του Μνημονίου η υστέρηση ανέρχεται στα 2,2 δις. Τέλος σε σχέση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις που έγιναν τον Αύγουστο η υστέρηση ανέρχεται στο 1,5 δις.Έστω και αν πάρουμε το τελευταίο και ευνοικότερο σενάριο,η διαφορά μεταξύ των διαβεβαιώσεων του Υπουργού δέκα μόλις ημέρες πριν,με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου του είναι ότι η υστέρηση των εσόδων είναι διπλάσια.Τα ψεύδη τους είναι προκλητικά. Ο Αλογοσκούφης ωχριά μπροστά τους. Έχουν χάσει τη μπάλα. Ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου διασώζεται ακόμη επειδή είναι τρόφιμος της κιβωτού των ΜΜΕ.