“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Δεκεμβρίου 2010

Ο κ. Ντομινίκ πολιτεύεται

Mετά τον κ. Μπαρόζο ήρθε η σειρά του κ. Στρος-Καν να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Πασοκ για την δημοσιονομική εξυγίανση.
Αμέσως μετά τα "καλά λόγια" έρχονται οι αλήθειες, οι πραγματικές απαιτήσεις των δανειστών και κηδεμόνων μας.
Είθισται στις διεθνείς σχέσεις οι γενικές και αφηρημένες διατυπώσεις να εκφέρονται αφειδώλευτα ώστε να συμβάλλουν στο καλό κλίμα των συνομιλήτων. Στην περίπτωση της Ελλάδας υφίσταται και ένας δεύτερος ουσιαστικός λόγος που σχετίζεται με την πολιτική υποστήριξη της κυβέρνησης και την κατά το δυνατόν αδρανοποίηση των αντιπολιτευομένων δυνάμεων. .Πάνω απ΄ όλα τους ενδιαφέρει η διασφάλιση των κεφαλαίων που μας έχουν δανείσει.
Η ουσία κρύβεται στις απόψεις που διατυπώνονται για το μέλλον και την προοπτική εξόδου απο την οικονομική κρίση. Ο κ. Στρος-Καν εύκολα προσχώρησε στην πολιτική επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους αφού άριστα γνωρίζει οτι η Ελλάδα είναι αδύνατον να το αποπληρώσει στα μέχρι σήμερα προσδιορισμένα χρονικά πλαίσια. Όπως εύκολα, έστω και με πλάγιο λόγο, έθιξε ότι το μέλλον είναι άδηλον και επισφαλές. Ακόμα πιο εύκολα ο επικοινωνιακός Ντομινίκ μίλησε για τα δύσκολα που βρίσκονται μπροστά και τις νέες θυσίες που καλούνται να υποστούν οι Έλληνες. Έδωσε την εντύπωση οτι μιλούσε για λογαριασμό του πελιδνού κ. Παπανδρέου που συνεχώς και συστηματικά μιλά για τις επιτυχίες της κυβέρνησης του ενώ αοριστολογεί και αρνείται κάθε δέσμευση για το άμεσο και μακρινό μέλλον.
Η πεισματική άρνηση του πρωθυπουργού να μιλήσει ειλικρινά, με θάρρος, εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των Ελλήνων που η πληροφόρηση τους για τα μελλούμενα προκύπτει απο τις δηλώσεις των υψηλών επισκεπτών μας. Για τούτο και η επίσκεψη του κ. Στρος-Καν μας βοήθησε γιατί υπήρξε αποκαλυπτική της αλήθειας που μας προσμένει. Βοήθησε τους δανειστές μας, δηλαδή τους εργοδότες τους. Βεβαίως βοήθησε και την κρυπτόμενη κυβέρνηση και πάνω απ΄ όλα βοήθησε τον εαυτό του και τις πολιτικές του προσδοκίες για την διεκδίκηση της Προεδρίας του Γαλλικού κράτους. Άλλωστε είναι τις πάσι γνωστόν οτι ο κ. Ντομινίκ πολιτεύεται.Οι Έλληνες?