“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικές τεθλασμένες

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η Κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους με αυξημένη πλειοψηφία,
ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:
"Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο".
Ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε την ευθύνη να πρωθυπουργεύει, με σκοπό να συνδράμει στη σωτηρία της χώρας και του κ. Παπανδρέου συνάμα. Διατυπώνονται ενστάσεις ,φόβοι καί υποψίες για την ευτυχή κατάληξη των στόχων του. Τον ηρωϊσμό του οφείλουμε να τον αποδεχθούμε, την μάταιη προσπάθεια του να επιτύχει ευρείες συναινέσεις επίσης.
Ωστόσο, οι Έλληνες, ως "εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο", εκλαμβάνουν την αποτελεσματική και βάσει σχεδίου αντιμετώπιση της οικονομικής, παραγωγικής και πολιτικής κρίσης της χώρας. Οι μέσω Καρατζαφέρη διαρροές για μείζονα θέματα δεν συνεισφέρουν στην διαφάνεια της πολιτικής και στην πολιτική ευθύτητα με την οποίαν οφείλουν όλοι να απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες.