“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Οκτωβρίου 2009

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ηπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια τής χώρας πού δέν εκπροσωπείται στό νέο κυβερνητικό σχήμα.Γιατί άραγε?

Προσέξτε το....

Αγαπητό Βlog yperpasok, Πολλές φορές τα Μ.Μ.Ε αξιολογούν τους εκάστοτε υπουργούς από τις επικοινωνιακές τους ικανότητες ενώ η λειτουργία και το έργο τους περνά σε δεύτερη μοίρα. Το UDemand φέρνει στην δημοσιότητα το παρακάτω περιστατικό που αφορά θέμα ευθύνης του υπουργού παιδείας Α.Σπηλιωτόπουλου με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο υπουργός την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι ενδεικτικός για το τρόπο που οι υπουργοί χειρίζονται τα ζητήματα των υπουργείων τους ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν κολακεύει και δεν ανταποκρίνεται στις επικοινωνικές ικανότητες του υπουργού! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΟΥΛΗ Η ΦΡΑΣΗ "ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ" Ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος "δούλεψε" τόσο άγρια τους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπστημιών όσο κανείς άλλος Υπουργός Παιδείας. Λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών από τον Καραμανλή είχε προγραμματισμένη -από μήνες- συνάντηση με όλους τους πρυτάνεις.Στη συνάντηση δεν εμφανίστηκε καν!!!! ο κ. Αρούλης. Έστειλε την Γενική του Γραμματέα την κ. Γκοτσοπούλου, αυτήν που πήρε μια μέρα το υπηρεσιακό της αυτοκίνητο και τον οδηγό της και πήγε να δώσει εξετάσεις για να διοριστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και η κ. Γκοτσοπούλου μίλησε στους πρυτάνεις για .... την γρίπη!!!!Τους μοίρασε και έντυπα στα οποία θα καταγράφουν τα περιστατικά.Λες και δεν μπορούσε να τους τα αποστείλει υπηρεσιακά... Ο Αρούλης όμως γιατί κρύφτηκε??? Γιατί είχε υποσχεθεί στους πρυτάνεις ότι θα καταργήσει το νόμο-εξάμβλωμα της Γιαννάκου ότι η θητεία των πρυτάνεων διαρκεί τέσσερα χρόνια, στη συνέχεια δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν αμέσως μετά υποφηφιότητα αλλά μετά την πάροδο άλλων τεσσάρων ετών. Ζήτησε όμως με νόμο που ψήφισε να καταθέσουν οι πρυτάνεις τον προγραμματισμό για τα πανεπιστήμια τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Αυτά τα χρόνια δηλαδή που δεν θα είναι πια πρυτάνεις!!!! (γιατί η θητεία των περισσότέρων λήγει τον Ιούνιο του 2009). Ενώ οι πρυτάνεις του ζήτησαν κάτι απλούστερο και δίκαιο.Να έχουν το δικαίωμα δύο συνεχών θητειών και στη συνέχεια να μην έχουν το δικαίωμα να θέσουν ποτέ υποψηφιότητα. Ο Αρούλης τους παραμύθιαζε μέχρι την τελευταία στιγμή...Και τελικά τους πούλησε.... UDemand http://udemand.blogspot.com/2009/10/blog-post_1314.html

????????


Εχετε σκεφτεί να παρακολουθήσετε λιγότερη τηλεόραση καί να διαβάσετε ένα βιβλίο?

Λιγότερα παράθυρα...

Καλό είναι τά μέλη τής Κυβέρνησης να περιορίσουν τίς τηλεοπτικές εμφανίσεις,ιδιαίτερα τώρα πού δέν έχουν κατατεθεί οι προγραμματικές θέσεις τής Κυβέρνησης.Λιγότερα παράθυρα καί πιό πολύ δουλειά.