“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Δεκεμβρίου 2010

Μας αξίζει

Ο πρωθυπουργός της διαβούλευσης και των ανοικτών οριζόντων, ο πρωθυπουργός που πρεσβεύει το ανοικτό κόμμα και δηλώνει εραστής της διαφοράς και της διαφορετικότητας με την διαγραφή του βουλευτή του Πασοκ, κ. Παπαχρήστου, επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί και ταυτίζεται με ιδέες και πολιτικές μόνον για να εντυπωσιάσει, να παρασύρει και να προσπορίσει πολιτικά κέρδη προς ίδιον συμφέρον.
Ο κ. Παπανδρέου στην πράξη ορέγεται μια Δημοκρατία τύπου Κιμ-Ιλ-Σουνγκ. Κυβερνάει με την παρέα του, η στρατηγική του για την χώρα υποστηρίζει την οικογενειακή και προσωπική του στρατηγική και δεν σηκώνει αντιρρήσεις. Επιβιώνει και κυριαρχεί ως κληρονόμος ενός ιστορικού ονόματος και μας κυβερνάει επειδή το πολιτικό σύστημα εκφράζεται απο ανεπαρκείς και ολίγιστους πολιτικούς. Και βεβαίως γιατί οι πολίτες του καναπέ ευδαιμονούν στην αδράνεια τους.Μας αξίζει.

Φασίστες είναι

Οι ανεγκέφαλοι που χειροδίκησαν εις βάρος του κ. Χατζηδάκη είναι της ίδιας αντίληψης με εκείνους που προπηλάκισαν τον κ Αλέκο Αλαβάνο και την κ. Πορτάλιου, της ίδιας αντίληψης με εκείνους που στα μουλωχτά χάρηκαν για τους τρείς νεκρούς απεργοσπάστες της Marfin. Φασίστες είναι. Διάφοροι "καλοθελητές" θα σπεύσουν να τους δικαολογήσουν. Η κρίση, οι απολύσεις,οι ανtεργατικοί νόμοι θα αποτελέσουν την αιτιολογική βάση φασιστικών συμπεριφορών. Ας μην εκπλαγούμε ότι θα επιχειρηθεί να εμφανισθούν οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες ως πρωτοπόρα και αγωνιστικά στοιχεία. Φασίστες είναι.

Ρυθμίσεις διαπλοκής

Απο την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή (9/12/10) του πολυνομοσχεδίου για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας οι τηλεοπτικοί αστέρες-δημοσιογράφοι και τα κάθε λογής γιουσουφάκια τους έδωσαν σπουδαίες μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ευθύβολοι και οξείς στην κρίση τους απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ομολογουμένως υπήρξαν εντυπωσιακοί. Αθώοι όμως δεν ήταν και δεν είναι. Είχαν το σκοπό τους. Συστηματικά μετέθεταν την συζήτηση  και μεθοδικά απέκρυπταν οτι με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του πολυνομοσχεδίου προεβλέπετο αναστολή της έναρξης καταβολής του ειδικού φόρου (20%) που επεβλήθη στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για την 1/1/2013. Σημειωτέον ο ειδικός φόρος καθιερώθηκε με τον νόμο 3845/2010 του παρελθόντος Μαϊου (Μνημόνιο), αλλά ουδέποτε ενεργοποιήθηκε αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν εξέδωσε τηνσχετική απο το νόμο απόφαση.
Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κυρίως ο υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε την έναρξη είσπραξης του 20% απο 1/1/2012. Ας δεχθούμε-καλή τη πίστει- οτι θα εκδώσει την απαραίτητη εγκύκλιο.
Η όλη ιστορία είναι ενδεικτική των σχέσεων της πολιτικής με τα ΜΜΕ και χαρακτηριστική της δουλικής συμπεριφοράς των δημοσιογράφων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των καναλαρχών.Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διατυμπάνιζε την ανεξαρτησία της έναντι των ΜΜΕ και τόνιζε την αυτονομία της απέναντι στα εκδοτικά συμφέροντα. Αυτή την σημαία την υπέστειλε πριν την έπαρση της, βυθιζόμενη στην διαπλοκή που τόσο έντονα στηλίτευε προεκλογικά. Τώρα δεν απομένει τίποτε άλλο παρά να δημιουργήσουν και το Ειδικό Ταμείο Τύπου απο χρήματα του ΕΣΠΑ για να διευκολυνθούν οι χειμαζόμενοι και πενόμενοι εκδότες.
Μπράβο κ. Παπανδρέου, συνεχίστε τον υπέροχο αγώνα σας ενάντια στη διαπλοκή.