“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Σεπτεμβρίου 2010

Για την επιβίωση ρε γαμώτο.

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Η ελληνική κοινωνία βιώνει τη κατάθλιψη της. Έρχεται και ο Πάγκαλος με το "μαζί τα φάγαμε" και αυξάνει τις ενοχές συνάμα και το έλλειμα αυτοπεποίθησης. Μια χαρά υποταγμένοι είμαστε. Και καθημαγμένοι είμαστε, αλλά δεν το λέμε γιατί μπροστά μας έχουμε εκλογές και θα "στείλουμε μηνύματα". Σε ποιόν άραγε; Στον κ. Παπανδρέου η στον κ. Τόμσεν. Το παλληκάρι απο το Δ.Ν.Τ. ντε. Άντε και το στέλνουμε το μήνυμα, τι μας κάνει να πιστεύουμε οτι θα υπάρξουν παραλήπτες. Οι απόντες μηνύματα μπορεί να στέλνουν, αλλά παραλήπτες δεν υπάρχουν. Απουσιάζουν. Και καλά κάνουν. Σιγά να μη περιμένουν "την ωρίμανση των αντικειμενικών συνθηκών" για να αποφασίσουν. Η εξουσία γνωρίζει άριστα οτι οι αριστεροί μέχρι να ομονοήσουν θα έχουν αποσυντεθεί ενώ οι μισοί και βάλε κεντροαριστεροί θα ψάχνουν για άκρες στο σύστημα.
Για την επιβίωση ρε γαμώτο. Τουτέστι, τη κάτσαμε τη βάρκα. Για μια ακόμα φορά. Και θα ξεδώσουμε με Μπουτάρη και Καμίνη. Σαν τους ανέραστους που κουτσοπίνουν μόνοι στη γωνία της μπάρας. Για να πούμε ότι κάτι γίνεται, για να νομίζουμε οτι κάτι κάνουμε. Κάποτε, μικρό παιδί ήμουνα, στα Εξάρχεια, ο κυρ Βαγγέλης Χέλμης συμβούλευε νεαρό ποδοσφαιριστή: Να βλέπεις όλο το γήπεδο,όχι τα πόδια σου.Και τώρα παραφράζω. Σύντροφοι να βλέπετε την κοινωνία, όχι τη παρέα σας. Χαίρεσθε.
 http://www.metarithmisi.gr/el/sx_printText.asp?textID=1290