“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Μαΐου 2010

Αναζητούνται τα τρία "δεν".

Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνέρχεται,αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
"Παλεύουμε να σώσουμε τη χώρα, αδιαφορώντας για το προσωπικό ή συλλογικό κόστος. Κριτήριο μας είναι η σωτήρια της πατρίδας και όχι ο χρόνος παραμονής μας στην εξουσία", υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.
Σε απόλυτη σύμπνοια με τον κ. Παπανδρέου ο υπουργός Απασχόλησης έχει προφανώς εγκαταλείψει τα τρία "δεν" της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αχ Ανδρέα μου,"μεγάλες μπουκιές να τρώς, μεγάλα λόγια να μη λές".

Ο αφελής εμποράκος...

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως μείωση ενοικίων, δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), απαντώντας στο κάλεσμα της Λ.Κατσέλη για μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης.
Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες του εμπορικού κόσμου τις οποίες σεβόμαστε και κατανοούμε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει, στα πλαίσια της συγκυρίας, κάθε περιθώριο θετικής ανταπόκρισης σε λογικά αιτήματα.
Αντιλαμβανόμαστε όμως,ότι ο εμπορικός κόσμος δεν προτίθεται να συμπιέσει το περιθώριο των κερδών του.
Σε συνθήκες οικονομικής και ψυχολογικής ύφεσης,συνιστά τουλάχιστον αφέλεια,η εμμονή του εμπορικού κόσμου, σε συμπεριφορές ανάλογες των περιόδων καταναλωτικής ευμάρειας.