“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Δεκεμβρίου 2010

Η δημοσκόπηση της MRB

Με σαφές προβάδισμά αλλά με ψαλιδισμένη την διαφορά προηγείται το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

Μέσα σε έξι μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μείωσε την διαφορά από το 8% στο 4,1% αλλά το κυβερνών κόμμα έχει ασφαλές προβάδισμα παρά τα σκληρά μέτρα και το μνημόνιο.
Η βουλή γίνεται εξακομματική εκτός μένουν – έστω και οριακά σύμφωνα με τη δευκρινισμένη ψήφο– το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Σε υψηλά ποσοστά η αδιευκρίνιστη ψήφος που φτάνει το 23,3%
Συγκεκριμένα: ΠΑΣΟΚ 26,7%  ΝΔ 22,6% ΚΚΕ 8,4%  ΛΑΟΣ 4,3%  ΣΥΡΙΖΑ 3,3   Οικολόγοι 3,2%
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία προηγείται... ο κανένας! με 4,2 μονάδες διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου που συγκεντρώνει 33% (άνοδος 1,6%) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24,7%, άνοδος τεσσάρων μονάδων σε σχέση με την μέτρηση του Ιουνίου,


Πηγή: http://real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=29695&catid=11