“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Νοεμβρίου 2010

Η «πέμπτη φάλαγγα» του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση

Του Θ. Διονυσίου.
Πριν από μερικές μέρες στον Πολυχώρο «Το χωριό της ειρήνης» στην Καρδία του Δήμου Μίκρας έγινε προεκλογική συγκέντρωση του Διονύση Ψωμιάδη στην οποία παραβρέθηκαν γύρω στα πενήντα άτομα.
Δυναμικό παρόν όλος ο σκληρός πυρήνας της ηγετικής ομάδας του Δήμου Μίκρας: Ο Δήμαρχος Θόδωρος Γκουστίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Καραουλάνης, Γ.Μπογιατζόγλου και Γ.Γιοσμάς.
Ο επίσημος χαρακτήρας της εκδήλωση ήταν να ευχαριστήσουν τον Διονύση Ψωμιάδη, Αντινομάρχη (αδελφό του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη) για την προσφορά του στον Αθλητισμό και ιδιαίτερα στην λαμπρή και δημιουργική οκταετία του στην Νομαρχία αφού ήταν και το πραγματικό αφεντικό.
Παρών φυσικά εκεί και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Μίκρας και δημοτικός σύμβουλος, Λάκης Μωραϊτης προφανώς «για να ενισχύσει» το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη προωθώντας τον «σύντροφο Ψωμιάδη» εναντίον του αδελφού του .
Παρόντα επίσης και πολλά άλλα μέλη (με μικρότερη δυναμική) του ψηφοδελτίου του υποψηφίου Δημάρχου Θ.Παπαδόπουλου, στη Μίκρα. Η συμμετοχή των λοιπών υποψηφίων μεγιστοποιήθηκε με πιέσεις που ασκήθηκαν με την απειλή ότι θα είναι εκτός της γραμμής στις εκλογές.
Το «τρελό» της υπόθεσης είναι ότι μοιράστηκαν και ψηφοδέλτια για τις εκλογές της Περιφέρειας. Αλήθεια ποιανού του Μπόλαρη ;
Βέβαια δεν είναι άγνωστες του «στενές επαφές τρίτου τύπου» του Δημάρχου Γκουστίλη με το «σύστημα» Ψωμιάδη (Βατοπαίδι, προνομιακά νομαρχιακά έργα κλπ)
Ακόμα και πρόσφατα, στις 28 Αυγούστου, ο Δήμος Μίκρας οργάνωσε μουσικές εκδηλώσεις στο Κάτω Σχολάρι («βασίλειο» του επίσης ομοτράπεζου Δημήτρη Καραουλάνη) με «ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού της» όπως αναγραφόταν στις προσκλήσεις.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν και απευθύνονται σε κάθε «αρμόδιο»:
1. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Θόδωρος Παπαδόπουλος τι γνώμη έχει για αυτό;
2. Το ΠΑΣΟΚ τοπικό και κεντρικό που ξέρει ότι υπάρχει κομμάτι του, από το χώρο του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης, που διαπλέκεται οικονομικά και εκλογικά με τον Ψωμιάδη, τι κάνει όταν αυτές οι υπόγειες σχέσεις βγαίνουν στην επιφάνεια όπως τώρα ; (άμοιρε Μπόλαρη σε ρίξανε στο «λάκκο με τα φίδια»)
3. Οι τοπικοί Βουλευτές, αλλά και σημαίνοντα στελέχη της Θεσσαλονίκης όπως ο κ.Βενιζέλος που επανειλημμένα έχει επισκεφθεί και στηρίξει εκδηλώσεις του δημάρχου Θ.Γκουστίλη τι λένε ;
4. Οι αγνοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ της περιοχής που ψηφίζουν υποτίθεται τον «εκλεκτό» του κόμματος και αυτός είναι άνθρωπος του Ψωμιάδη τι λένε;

Επιλήσμονες και αμνήμονες

Γράφει ο Αστερίσκος.

Ως ασήμαντη προς την έκτασή της παραπομπή σε επικείμενη έκδοση βιβλίου, παραδοσιακά συντηρητικού πλην ελευθερόφρονος συγγραφέως, αναπαράγω τη σκέψη που επικαλείται :

«Ένας λαός που λησμόνησε τις πράξεις θάρρους των πολιτικών του χθές, είναι απίθανο οτι θα απαιτήσει από τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες του τις ίδιες ιδιότητες ή οτι θα τις ανταμείψει όταν τις βρεί. Και εμείς, πράγματι, τις έχουμε λησμονήσει». (Τζών Φ. Κέννεντυ)
Το αφιερώνω : Στους σημερινούς πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν τις ίδιες ιδιότητες. Στούς σημερινούς πολίτες που νομίζουν οτι θυμούνται και γνωρίζουν αυτές τις ιδιότητες και ακόμη οτι θα τις αναγνωρίσουν όταν τις βρούν.