“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Οκτωβρίου 2010

Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία στο Απόσπασμα

Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες του Πασοκ δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους Αντιπεριφερειάρχες των ψηφοδελτίων που συγκροτούν.Με απλά λόγια δεν έχουν λόγο για τους άμεσους συνεργάτες τους. Προτάσεις βεβαίως και μπορούν να καταθέσουν.Που? Στην άτυπη (εξωθεσμική) επιτροπή που θα κάνει τηντελική επιλογή. Ποιοί την απαρτίζουν? Ο κ. Καρχιμάκης (γκρέϊντερ), η κ. Βάρτζελή (η πασιονάρια),ο κ.Ξυνίδης (ο γλυκύς),ο κ.Μίχος (όπου γης και πατρίς),ο κ.Νιότης (αχ νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος) και ο κ. Στεφάνου (ο αντι-Μπατζελής).
Τρία είναι τα βασικά κριτήρια της αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών.
Πρώτον: Αφοσίωση.
Δεύτερον:Αφοσίωση.
Τρίτον:Αφοσίωση.
ΥΓ1. Η επιτροπή δεν δημοσιοποιήθηκε. Συγκροτήθηκε εν κρυπτώ και παραβύστω.
ΥΓ2.Ο κ.Τσούρας χάθηκε και αναζητείται. Ρωτήστε τον κ. Ραγκούση και τον κ. Αθανασάκη.

Μια τίμια προσέγγιση

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία τυγχάνει ήδη πολλαπλών ερμηνειών. Για τούτο απαιτείται η αποκάλυψη των πραγματικών κυβερνητικών προθέσεων. Μια τίμια προσέγγιση και αναζήτηση των αιτιών, των ευθυνών (πολιτικών και ποινικών) και των μεγάλων προβλημάτων που οδήγησαν στη σύγχρονη οικονομική κρίση της χώρας οφείλει να καλύψει ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Διαφορετικά οι όποιες χρονικές εκπτώσεις ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα και θα συμβάλλουν σε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Άλλωστε πολιτικοί με παρουσία τριάντα χρόνων στο κοινοβούλιο και σε κυβερνητικές θέσεις δεν δικαιολογούνται να παριστάνουν τους έκπληκτους για τις παθογένειες της δημόσιας ζωής της χώρας.Και οι δύσκολοι καιροί δε ταιριάζουν με μικροπρέπειες.