“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Νοεμβρίου 2011

Τώρα ...ΚΩΜΑ!

Αυτό ήταν? Ωδινεν όρος και έτεκεν ...Πετσάλνικον?
Και τι περίμεναν να...ωριμάσει ? Αιδώς Αργείοι για τα παιχνίδια στην πλάτη μας! Θυμάστε την Σαπφώ Νοταρά? MΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟΟ! Υπήρχε κάποτε ένα κόμμα που το έλεγαν ΠΑΣΟΚ.... Τώρα ...ΚΩΜΑ!

 Ιωάννα Πανοπούλου

Θα υπερβούμε και το Εθνικό Συμφέρον?


Ενδιαφέροντες καιροί.

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Η κυβέρνηση που τελικά θα προκύψει είναι πλέον σαφές οτι θα είναι περιορισμένης ευθύνης και  ειδικού σκοπού. Ανεξαρτήτως των προσώπων, το πολιτικό βάρος της νέας κυβέρνησης έχει ελαχιστοποιηθεί κάτω απο τις συνθήκες συγκρότησης της , όπως τις καθόρισαν οι πρίγκηπες της χώρας κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς.
Η εξυπηρέτηση της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου θα συμβάλλει στο μοναδικό στοίχημα που μπορεί κερδίσει η παραπαίουσα Ελλάδα. Ο στόχος είναι η  παραμονή μας στην Ευρωζώνη και ο στόχος αυτός πρέπει υπηρετηθεί. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αποφύγουμε έναν εθνικό ακρωτηριασμό και την πλήρη αδυναμία τους κράτους να ανταποκρίνεται στις βασικές του λειτουργίες. Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής είναι υπαρκτη και η απρόσκοπτη εξέλιξη της συνιστά  ουσιαστική εθνική απειλή.
 Η χώρα, έτσι κι αλλοιώς, έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η προεκλογική περίοδος ας είναι κατά το δυνατόν συντομώτερη. Δεν ωφελεί τον τόπο η μακρόχρονη παραμονή μιας κυβέρνησης που ουδείς πραγματικά θα στηρίζει και και θα βρίσκεται υπο  την κρίση λαϊκιστών, σαν τον  Αργείο κ. Μανώλη και την "αδέκαστη" πολιτική ματιά του κ. Πετσάλνικου.
Οι εντεταλμένοι των πριγκήπων στρώνουν τα χαλιά της επανόδου τους. Η κρίση του πολιτικού συστήματος, ο εκφυλισμός του και η απαξίωση του δεν συγκινούν τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Τους απασχολεί μόνο όταν δεν εξυπηρετούνται οι προσωπικοί τους στόχοι.
 Συνάμα η μεταβατική περίοδος θα δοκιμάσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εκ βάθρων αναγέννησης και ριζικής ανανέωσης των κομμάτων, του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Θα δοκιμάσει τις εικαζόμενες δυνατότητες των εν υπνώσει δημιουργικών δυνάμεων του τόπου να χαράξουν νέους, παραγωγικούς πολιτικούς δρόμους. Έχει άλλωστε λεχθεί οτι σε περιόδους κρίσεων , οι καιροί είναι ενδιαφέροντες. Αρκεί να δράσουμε με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Πιθανός Πρωθυπουργός

O πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Βασίλειος Σκουρής συμπεριλαμβάνεται στα πιθανά ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης που εκτός απροόπτου ανακοινώνεται σήμερα.Ο Β. Σκουρής, 63 ετών, είναι καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 1989 και υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Τον Ιούνιο του 1999 διορίστηκε Δικαστής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Τον Οκτώβριο του 2003 και του 2008 ανανεώθηκε η θητεία του. Εξελέγη και επανεξελέγη τρεις φορές Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Ο κ. Σκουρής τυγχάνει και προσωπικός φίλος του κ. Βενιζέλου.

Προβλέψιμο πολιτικό χάος


Tου Σεραφειμ Κωνσταντινίδη
Επειδή και στον διεθνή Τύπο ακολουθούν στερεότυπα, οι ξένες εφημερίδες περιγράφουν ως χάος την ελληνική πολιτική ζωή. Βέβαια, δεν είναι χάος με την ακριβή έννοια, αλλά με βάση ό,τι έχει επικρατήσει να θεωρείται χάος, δηλαδή η έλλειψη τάξης και η απουσία προβλεπτικότητας. Δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν οι σκέψεις και οι κινήσεις παραγόντων της ελληνικής πολιτικής ζωής, όχι επειδή είναι πολύπλοκες, αλλά γιατί δεν έχουν τάξη…
Ωστόσο, ξέρουμε ότι η θεώρηση αυτή είναι παραπλανητική. Τίποτα από όσα ζούμε, δεν ήταν απρόβλεπτο. Ενδεχομένως να μην πιστεύαμε ότι θα φθάσουμε εδώ, καθώς η κοινή λογική αποκλείει την παράλογη συμπεριφορά. Είναι πιθανότερο να προβλέπει κανείς με λογική, παρά να δεχθεί ως δεδομένο, τον παραλογισμό.
Η θεωρία του χάους προβλέπει ότι συσχετίζονται και επηρεάζονται κινήσεις που είναι άσχετες. Μικρές, ανεπαίσθητες, ασήμαντες κινήσεις προκαλούν τεράστιες αποκλίσεις στην εξέλιξη των πραγμάτων που αποδεικνύεται μη προβλέψιμη, επειδή κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις επιπτώσεις μιας ασήμαντης εξέλιξης. Είναι το κλασικό παράδειγμα με την κίνηση της πεταλούδας: το χτύπημα των φτερών μιας πεταλούδας παράγει μια μικροσκοπική (σχεδόν μη παρατηρήσιμη) αλλαγή στην κατάσταση της ατμόσφαιρας. Υστερα από ένα μήνα, το τι κάνει η ατμόσφαιρα, ως απόρροια της απειροελάχιστης μεταβολής που προκαλούν οι κινήσεις της πεταλούδας, διαφέρει από αυτό που θα συνέβαινε χωρίς αυτή, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται ένας ανεμοστρόβιλος που θα καταστρέψει μια μακρινή ακτή ή ένας που δεν επρόκειτο να υπάρξει, να εκδηλώνεται τελικά κάπου, μακριά.
Το μαθηματικό… χάος και οι επιπτώσεις του δημιουργούνται όταν τα απρόβλεπτα αποτελέσματα προκύπτουν επειδή εξαρτιούνται από μια ανεπαίσθητη αλλαγή στις αρχικές συνθήκες. Η ευαισθησία αυτή δεν υπάρχει στην περίπτωσή μας. Αντίθετα, η σημερινή κατάληξη είναι αποτέλεσμα μακράς πορείας ανευθυνότητας, διαφθοράς και έλλειψης συστήματος και αρχών. Αυτό που ζούμε τώρα είναι η κατάρρευση ενός πολιτικού συστήματος σαν αποτέλεσμα μακροχρόνιας διαχείρισης. Δεν πρόκειται για επιπτώσεις από την αλλαγή των αρχικών συνθηκών, αλλά για αποτελέσματα από τη διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης που οφείλεται στο έλλειμμα ηγεσίας. Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, σε συνθήκες αποπληθωρισμού, δεν είναι πρωτόγνωρη εξέλιξη. Σε όλες σχεδόν τις χώρες, όπου εφαρμόστηκαν ανάλογες πολιτικές, το πολιτικό προσωπικό άλλαξε ριζικά. Δεν έμειναν οι κληρονόμοι! Είναι ανθρώπινη, ίσως διασκεδαστική, αλλά σίγουρα ατελέσφορη η προσπάθεια πολιτικών να παριστάνουν ότι θα συνεχίσουν να παίζουν και στο μέλλον τον ρόλο του κυρίαρχου, που έπαιξαν στο παρελθόν...
Βέβαια, στην ελληνική μυθολογία, στην αρχή υπήρχε το Χάος. Απ’ αυτό δημιουργήθηκαν τα παιδιά του, δηλαδή, η Γαία, ο Τάρταρος (τα σπλάχνα της Γαίας), ο Ερως, η Νύχτα και ο Ερεβος. Μένει να δούμε τα παιδιά του σημερινού Χάους!

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/11/2011_1296751

Ο Ρέλλος φταίει.

Πετσάλνικος αντί Παπαδήμου. Με τη βοήθεια του Βενιζέλου. Είδατε τον Ρέλλο να τριγυρνάει έξω απο το υπουργείο Οικονομικών? Α ρε Βαγγέλη, μου έλεγαν οτι είσαι ο καλύτερος φίλος του Γιώργου και δεν το πίστευα. Φιρί-φιρί το πας να γίνεις και εσύ σαν τον Αντώνη, το πλεονέκτημα του Γιώργου.

Γρηγορείτε. Διαλύουν τη χώρα.

Διαλύουν τη χώρα. Μικροί, μοιραίοι και άβουλοι οι  άφρονες πρίγκηπες η θα λογοδοτήσουν και θα υποστούν τα επίχειρα των πράξεων τους η θα αναχωρήσουν στη Μεσημβρία.

Δεν αναζητούν πρωθυπουργό. Αχυράνθρωπο ψάχνουν.
Ρουμελιώτης, Κακλαμάνης, Πετσάλνικος. Να τι περιέχει το πολιτικό καλάθι των πορφυρογέννητων.

Να φύγουν τώρα. Η πατρίδα μπορεί και χωρίς αυτούς.
Μας οδηγούν στο διχασμό, να τους οδηγήσουμε στην έξοδο. Εδώ και τώρα.