“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Δεκεμβρίου 2009

Ευχάριστη έκπληξη


Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις απλήρωτες οφειλές του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ στο Πεκίνο που,παραλίγο να οδηγήσουν σε κατάσχεση του εξοπλισμού του, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αγγελική Γκερέκου διέταξε να γίνει ενδελεχής έλεγχος και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.Η κ.Γκερέκου εκπλήσει με την αποφασισικότητα καί την ταχύτητα των ενέργειών της καί αποτελεί-γιά μας τουλάχιστον-τη πιό ευχάριστη κυβερνητική έκπληξη.http://corfutime.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

Τι περιμένουμε.....



  • Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

    Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
    — Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.
    —Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;
    Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθείτον αρχηγό τους… Κ. Καβάφης. Περιμένοντας τους Βαρβάρους.

H σούπα της Κοπεγχάγης

Σε συμφωνία μη δεσμευτικού χαρακτήρα κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα, αλλά όχι αρκετό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι μεγάλες οικονομίες συμφώνησαν να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.
Στο κείμενο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ποσοστά για τη μείωση των εκπομπών αερίου, ωστόσο, όλες οι χώρες δεσμεύονται να τα παρουσιάσουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2010.
Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην «επαλήθευση» των εκπομπών, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων της Κίνας.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087077&lngDtrID=245