“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διακαναλική: Απολαύστε υπεύθυνα.

Δεν επιτρέπονται ύβρεις,
θραύση τηλεοράσεων
και άσκοποι πυροβολισμοί.

Διακαναλική εκτροπή

Ο κ.Παπανδρέου ετοιμάζει τον νέο πολτικό "εκβιασμό" του. Το ίδιο είχε επιχειρήσει και στην αναμέτρηση με τον κ.Βενιζέλο στην σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ. Όπως και τότε έτσι και τώρα η πολιτική στάση του μεταβάλλεται εύκολα και γρήγορα. Και αντιδρά ακραία.Ίσως γιατί γνωρίζει οτι ο "επαναστατισμός" των Ελλήνων εξαντλείται με το ανασήκωμα απο τον καναπέ. Είναι όμως έτσι?
Το 2010 δεν είναι 2007 και το διακύβευμα είναι ετεροβαρές και διαφορετικό. Ο απογοητευμένος και πικραμένος ελληνικός λαός είναι πιθανό να απορρίψει τα διλήμματα και να μη λάβει υπ΄όψη του τους υπαινιγμούς και τον πλάγιο λόγο του πρωθυπουργού. Οι δημοκρατικές κοινωνίες δεν κυβερνώνται με το φόβο και τις απειλές για τα χειρότερα.Άλλωστε όπως πρόσφατα απεδείχθη περίστροφα δεν υπάρχουν και τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να αποκρύψουν τους πιο άθλιους συμβιβασμούς.
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.


Oχι σε Δημαρά - Μητρόπουλο

Από τον Νίκο Μπίστη, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αιφνιδιάζονται κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ από το γεγονός ότι οι εκλογές του Νοέμβρη δεν θα είναι ο υγιεινός περίπατος που νόμιζαν. Κακώς. Εδώ ο Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και παραλίγο να χάσει τις εκλογές το 2000 και επί πέντε χρόνια, με την ψήφο του λαού, η Ελλάδα βυθιζόταν στο καραμανλικό τέλμα. Επειδή, λοιπόν, ένα τμήμα του λαού και του ΠΑΣΟΚ έχει ασθενή μνήμη και μια προτίμηση στους δημαγωγούς, καλό είναι να πούμε τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι της παράταξης -και πρώτοι από όλους όσοι με περηφάνια αποδέχονται τον χαρακτηρισμό του εκσυγχρονιστή- πρέπει να αρνηθούν ψήφο στους Δημαρά και Μητρόπουλο.
Πρώτον γιατί δεν ψηφίζουμε καλά ή κακά παιδιά αλλά καλές ή κακές πολιτικές πρώτα για την αυτοδιοίκηση και μετά για τον τόπο.
Δεύτερο γιατί ούτε ο Δημαράς ούτε ο Μητρόπουλος έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση, ενώ και οι απόψεις τους για τη γενική πολιτική είναι κάκιστες.
Τρίτο γιατί πρέπει, επιτέλους, στο ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να επιβραβεύουν τον οπορτουνισμό και να τραγουδάνε «σου ‘χω έτοιμη συγνώμη, γύρισε ξανά». Πήγαν στο ΔΗΚΚΙ του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», κατήγγελλαν επί χρόνια την «ανάλγητη πολιτική Σημίτη» παίζοντας το παιχνίδι της ΝΔ και της παραδοσιακής Αριστεράς, γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ, για να ξαναφύγουν παραμονές εκλογών. Θέλω να πιστεύω ότι καμιά σκοπιμότητα -ούτε αυτή του δεύτερου γύρου- δεν θα οδηγήσει σε νέο συγχωροχάρτι. Με την ευκαιρία, καλό είναι ο Γ. Παπανδρέου να ψάξει πόσοι από τους πριν από τρία χρόνια φανατικούς υποστηρικτές του φιγουράρουν επικεφαλής, μέσα ή πίσω από «αντιμνημονιακά» ψηφοδέλτια. Με πρώτο εκείνο τον πολύ -μα πάρα πολύ- αριστερό πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρο, που δεν καταδέχθηκε να παρευρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Και φτάνουμε στον τέταρτο και πιο σοβαρό λόγο. Οποιαδήποτε ενίσχυση των ψηφοδελτίων αυτών - δουρείων ίππων της ΝΔ- θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Γιατί, όπως προειδοποίησε ο Κώστας Σημίτης, «το μνημόνιο δεν είναι πανάκεια, αλλά η αντικατάστασή του με μια «μη πολιτική» στιγμιαίων εμπνεύσεων και εθνικιστικής πολυλογίας θα επιδεινώσει τα προβλήματα». Αν το μήνυμα της κάλπης επιβραβεύσει τους φορείς της «μη πολιτικής» τύπου Σαμαρά και παρατρεχάμενων αντιμνημονιακών, θα ενισχυθούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ φωνές που δεν είναι απλώς κριτικές προς το μνημόνιο (κριτικοί προς πλευρές του επιβάλλεται να είμαστε), αλλά επί της ουσίας αντίθετες προς τις απαραίτητες και ανεξαρτήτως μνημονίου μεταρρυθμίσεις. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η καταστροφή της χώρας.
Γι’ αυτόν τον λόγο, εμείς που παλέψαμε για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και υπερασπίσαμε το έργο της περιόδου 1996-2004 όταν διάφοροι προσπαθούσαν να το απαξιώσουν, θα ρίξουμε το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού. Παρά το γεγονός ότι υπερασπίζεται ενοχικά την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τα λάθη στη συγκρότησή του λόγω παρεμβάσεων του κομματικού μηχανισμού (αποκλεισμός Φασούλα, συμμετοχή αντιμνημονιακών της ΑΔΕΔΥ) παραμένει αντικειμενικά το εγγύτερο στις απόψεις μας. Ο κόσμος που στήριξε τον εκσυγχρονισμό ξέρει να ξεπερνάει πικρίες και αποκλεισμούς. Είναι για τα δύσκολα και είναι ανθεκτικός. Τώρα που η πολιτική μας δικαιώνεται θα είμαστε μεγαλόψυχοι.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11374&subid=2&pubid=39928950