“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Φεβρουαρίου 2012

Η έξοδος των ποντικών

Πάει και η Μαριλίζα. Άραγε πως θα είναι η ζωή χωρίς την ¨αγγλίδα γκουβερνάντα"? Είμαι αισιόδοξος. Θα το αντέξουμε κι αυτό. Για να το ξεπεράσουμε δεν νομίζω. Θα δούμε κι άλλα πολλά. Το σκάφος βυθίζεται και τα ποντίκια δικαιώνουν την φήμη τους. Εγκαταλείπουν το σκάφος.
Τα "πολιτικά τρωκτικά" επιχειρούν τον εξαγνισμό τους με τις παραιτήσεις της τελευταίας στιγμής. Αναζητούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, τον προσωπικό τους εξαγνισμό σε βάρος των Ελλήνων πολίτων.
Για δύο χρόνια συμμετείχαν ενεργά και στήριζαν με θέρμη την κυβέρνηση των κηπουρών.
Για δύο χρόνια κατακεραύνωναν κάθε διαφορετική γνώμη και την πιο ελάχιστη κριτική.
Για πολλά χρόνια αποθέωναν τον μέγα μάγιστρο, τον πολιτικά ανεύθυνο και εγκληματικά επιπόλαιο κ. Παπανδρέου. Τώρα θυμήθηκαν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Γνωρίζουν ότι κατέστρεψαν την χώρα. Γνωρίζουν οτι τώρα πλέον, όλες οι διαθέσιμες επιλογές, λίγες πιθανότητες αποφυγής της χρεοκοπίας προσφέρουν. Στα πρόσωπα των "εγγυητών" της φυσιογνωμίας του Πασοκ, των σταυροφόρων της κεντροαριστεράς, των γενίτσαρων του εκσυγχρονισμού, αποτυπώνεται ο πολιτικός μεταμορφισμός, η ιδιοτέλεια, η ανευθυνότητα. Στις  πολιτικές ενέργειες τους, αποθεώνεται η έπαρση της άγνοιας, η απουσία του σχεδίου, η έλλειψη της πίστης  στις δυνατότητες της χώρας και η προσχηματική και υποκριτική επίκληση των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Η πολιτική Νέμεσις δεν αργεί. Η δυναμική της νέας μεταπολίτευσης θα τους αφανίσει και όπως εύστοχα έγραψε ο ΗλίαςΚανέλλης "ας είναι ελαφρά η λήθη που θα τους σκεπάσει".