“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Μαρτίου 2012

Πρόβατα και λύκοι

Γράφει ο Μάνος Στεφάνου
Η χώρα τυπικά ετοιμάζεται για εκλογές. Επί της ουσίας, οι μετεκλογικές συνεργασίες και το κυβερνητικό σχήμα-μόρφωμα που συγκροτηθεί, απασχολεί τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.
Η αποφυγή μιας περιόδου κυβερνητικού κενού η αστάθειας ενεργοποιεί τα φοβικά αντανακλαστικά της διευρυμένης μεσαίας τάξης και μετατρέπει- μέχρις ενός σημείου-την αγανάκτηση και την οργή σε έναν ιδιότυπο ρεαλισμό, σε μια συντηρητική πολιτική στάση. Η έκταση της συντηρητικής αναδίπλωσης των «αγανακτισμένων» Ελλήνων θα κρίνει και εκλογικό αποτέλεσμα. Θα χαθεί, με άλλα λόγια, η ευκαιρία αντιμετώπισης της κρίσης με όρους αυτογνωσίας, ορθολογισμού, εθνικών στοχεύσεων και κοινωνικής συνοχής.
http://www.neasimfonia.gr/node/133