“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Οκτωβρίου 2011

29 UFO συνιστούν...

Είκοσι εννέα βουλευτές του Πασοκ με  επιστολή τους επισημαίνουν, προτείνουν , στηλιτεύουν και υποδεικνύουν (σε ποιόν άραγε?) το δέον γεννέσθαι. Η "ομάδα" της Ρεγγίνας και υποψήφιοι υφυπουργοί κατέχουν την λύση εξόδου απο την Εθνική και Ευρωπαϊκή κρίση. Το κείμενο τους (εδω), με τον πομπώδη τίτλο, «Μία Εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας», μας προσφέρει την εξ αποκαλύψεως αλήθεια. Υποδεικνύουν στο πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου το πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει. Η μέχρι σήμερα αλυσιτελής και καταστροφική πολιτική προσπερνάται αδιάφορα και κρίνεται ουδέτερα.
Διαβάστε την επιστολή , απολαύστε τον σπουδαίο πολιτικό τους λόγο και προσευχηθείτε μην μας προκύψουν υπουργοί στον επόμενο ανασχηματισμό.

"AΠΟ ΧΘΕΣ ΕΠΗΛΘΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ".


Καταπέλτης ήταν ο Γιώργος Θωμάς στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο «Ράδιο Γάμμα» της Πάτρας
«Η χθεσινή μέρα αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ  είπε ο κ. Θωμάς ( μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ). Από χθες επήλθε  το τέλος κάθε δημοκρατικού εργασιακού δικαιώματος. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του άρθρου ΄37 ανοιξε την κερκόπορτα για να επιβληθεί στην Ελλάδα καθεστώς αποικιοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε εργασιακό μεσαίωνα.
Από σήμερα υπάρχει μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση της χώρας. Το χειρότερο όμως προκύπτει  από τα λεγόμενα από βήματος βουλής της κ. Βάσως Παπανδρέου σύμφωνα με τα οποία ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε εκβιαστικά διλήμματα για την υφαρπαγή της ψήφου, λέγοντας ότι δεν θα ελάμβανε η χώρα την 6η δόση αν δεν ψήφιζαν όλοι οι βουλευτές όλα τα άρθρα. Ο. κ. Θωμάς κατέληξε λέγοντας ότι αν το κοινοβούλιο ψηφίζει υπό καθεστώς εκβιασμού υπονομεύει τη Δημοκρατία.
Τέλος ο κ. Θωμάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Η Κυβέρνηση έχει εκλεγεί με 160 βουλευτές  και επί της ουσίας έχει μείνει με 150, καθώς 7 διεγράφησαν και 3 παραιτήθηκαν».

Κρίμα...

H συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πέρασε σε δεύτερο πλάνο, υπό την σκιά του θανάτου του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και των λυσσαλέων συγκρούσεων των κουκουλοφόρων με τα μέλη της  περιφρούρησης της μετωπικής συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ. Για όσους εκπλήσονται και για τους έχοντες ασθενή μνήμη, θα θυμίσουμε ότι η "κόντρα" ΚΚΕ- μπαχαλάκηδων κρατάει χρόνια. Οι αρχικές αναμετρήσεις καταγράφηκαν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και άλλοτε με υφέσεις, άλλοτε με οξύνσεις "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια". Εκείνο που έχει αλλάξει είναι η αύξηση του αριθμού των μπαχαλάκηδων, η αυξημένη ανικανότητα των αστυνομικών δυνάμεων να τους αντιμετωπίσουν  και η αδιάλειπτη τηλεοπτική προβολή των "αναμετρήσεων" στα πλαίσια μιας σύγχρονης εκδοχής της λαϊκής πολιτιστικής απαίτησης  για "άρτον και θεάματα". Στο κάδρο λοιπόν των μεταπολιτευτικών λαϊκών κινητοποιήσεων, με διαφορετική κάθε φορά ένταση, είχαν πάντα τη θέση τους παρόμοιες "αγωνιστικές συμπεριφορές". Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε.
Ο πραγματικός αιφνιδιασμός είναι η πολιτική συμπεριφορά της κ. Βάσως Παπανδρέου κατά κύριο λόγο και της κ. Κατσέλη δευτερευόντως. Τα συνειδησιακά προβλήματα, τα θέματα αρχών είναι απολύτως σεβαστά και δεν υπόκεινται σε διαπραγμάτευση και παζάρια. Αποτελούν τις κόκκινες γραμμές όσων τα επικαλούνται. Οφείλουν να οδηγήσουν σε παραίτηση απο το βουλευτικό αξίωμα. Ιδιαίτερα σήμερα που απαιτούνται πράξεις υψηλού συμβολισμού και γενναιότητας, πράξεις αποκατάστασης της υπόληψης και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
 Οι τακτικισμοί και οι ανέξοδοι συμβιβασμοί δεν περιποιούν τιμή στα πολιτικά πρόσωπα, ενισχύουν τις αντικοινοβουλευτικές ιδέες, ευνοούν την πολτοποίηση ιδεών, στρώνουν το έδαφος σε κάθε είδους μπαχαλάκηδες και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, "μετακινούν" το πολιτικό εκκρεμές στα απώτατα δεξιά άκρα του πολιτικού φάσματος.
Απορίας άξιον είναι που πολιτικά στελέχη του βεληνεκούς της κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη, προκρίνουν την ματαιοδοξία τους έναντι της αναγέννησης του πολιτικού συστήματος και της αναβάθμισης της Δημοκρατίας μας. Κρίμα και πάλι κρίμα.