“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Μαΐου 2011

Για το γκουβέρνο ρε γαμώ το...

«Δεν είναι ώρα για συμβατική αντιπολιτευτική πολιτική. Είναι ώρα να δουλέψουμε με πνεύμα εθνικής συνεννόησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους.
Η σωστή διαπίστωση του κ. Παπανδρέου αναιρείται απο την σκοπιμότητα της, που δεν είναι άλλη απο τη διατήρηση της εξουσίας, χωρίς καμμία επι της ουσίας αλλαγή της αποτυχημένης κυβερνητικής του πολιτικής.
 Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν είναι ώρα για συμβατική κυβερνητική πολιτική?
 Το διογκωμένο του "εγώ" και η πριγκιπική συνείδηση του, είναι απαγορευτικές μιας σύγχρονης πολιτικής συμπεριφοράς. Ας αναλογισθούμε ότι προκάλεσε την σύγκλειση του Συμβουλίου των αρχηγών, δίχως να έχει να πεί κάτι διαφορετικό, απ΄όσα συζήτησε στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς την παρελθούσα Τρίτη. Εξάντλησε και με δραματικό μάλιστα τρόπο τις δυνατότητες μιας κορυφαίας θεσμικής διαδικασίες για "συνδικαλιστικούς" λόγους.
 Για να εκθέσει τον κ. Σαμαρά κυρίως.
 Για να πείσει ότι δεν αναγνωρίζει "διαχωριστικές" γραμμές.
Για να επισημάνει την δύσκολη κατάσταση της χώρας.
Για να συνεχίσει να κυβερνά  αδιατάρακτα και με τους κηπουρούς του. Που αποτελεί και το βασικό του στόχο.