“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Μαρτίου 2012

Απεσύρθη η τροπολογία για την ρύθμιση χρεών Πασοκ- Ν.Δ.

Δεν συζητήθηκε, ως εκπρόθεσμη και αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη ρύθμιση των χρεών των κομμάτων που κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή, από τους γραμματείς των δυο κομμάτων Μιχάλη Καρχιμάκη και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ωστόσο αναμένεται να επανακατατεθεί σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο.

Με την επίμαχη τροπολογία τα δυο κόμματα πρότειναν η αποπληρωμή των δανείων των κομμάτων που έχουν συναφθεί έως τις 31.12.2011 να γίνει με σταθερό επιτόκιο 4% σε ετήσιες δόσεις κι αφού διαγραφούν τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι.

Η επίμαχη διάταξη για τη διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και αποσύρθηκε, πριν αποσυρθεί συνολικά η τροπολογία.

Ευστοχίας ...έργον

ΔΗΛΩΣΗ
 ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ
πρ. υφυπουργού Παιδείας                                                              Αθήνα   8.3 2012

Για την  κατάθεση τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων                                                        

Στο  νομοσχέδιο για τα ζώα (κτηνοτροφία)  κατατέθηκε η τροπολογία για τον σανό (χρηματοδότηση) των κομμάτων.

Επιτέλους  να και μια φορά που η κυβέρνηση τήρησε την δέσμευση να   δέχεται τροπολογίες μόνο σε σχετικά με το θέμα νομοσχέδια.