“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

2 Οκτωβρίου 2009

Aρον,άρον σταύρωσον ΑΥΤΟΥΣ

Αν είχαμε πολλούς σταυρούς καί τό δικαίωμα νά ψηφίζουμε σέ διαφορετικές περιφέρειες,θά σταυρώναμε στήν Α Αθηνών:Αλευρά Νάσο,Μποτόπουλο Κώστα,Διαμαντοπούλου Αννα,Σκανδαλίδη Κώστα.Στήν Β Αθηνών:Λοβέρδο Ανδρέα,Κατσέλη Λούκα,Μπίστη Νίκο,Παπανδρέου Βάσω,Δαμανάκη Μαρία,Δημαρά Γιάννη.Στήν Α Πειραιώς:Καρύδη Δημήτρη,Κατσικάρη Δημήτρη.Στήν Β Πειραιώς:Λυντζέρη Δημήτρη,Νιώτη Γρηγόρη.Στήν περιφέρεια Αττικής:Γράψα Ελισάβετ,Πάγκαλο θεόδωρο.Στήν Α Θεσσαλονίκης:Βενιζέλο Βαγγέλη,Αράπογλου Χρύσα,Γιαννόπουλο Νίκο,Μαγκριώτη Γιάννη.Στήν Αχαία:Θωμά Γιώργο,Σπηλιόπουλο Κώστα.

ΕΠΕΙΓΟΝ-SOS

Από τό Πασοκ ενημερώνουν,ότι κάποιος άθλιος μηχανισμός(μήπως τής καταρρέουσας δεξιάς?),στέλνει SMS καί καλεί τούς φίλους καί τά μέλη τού Πασοκ,νά παραλάβουν εισιτήρια γιά τήν μετακίνηση τους στίς εκλογικές τους περιφέρειες.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΜΗΝΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

Οργώνει ο Μπίστης.


Οργώνει στήν κυριολεξία τίς γειτονιές τής Β Αθηνών ο Νίκος Μπίστης.Εχει λιώσει πολλά ζευγάρια παπούτσια.Μάχεται γιά τό Πασοκ.Λιοντάρι σκέτο.Λιοντάρι μέ άποψη καί θέση.Αξίζει τόν ένα σταυρό μας.

Oι Υπουργοί τής νέας Κυβέρνησης


Ψάχνουμε καί προσπαθούμε(όσο είναι δυνατόν) νά διασταυρώσουμε,τά ονόματα τών Υπουργών τής Κυβέρνησης τού Γιώργου Παπανδρέου.Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι,λίγες οι πληροφορίες πού διακινούνται.Τό περιβάλλον τού Γιώργου έχει σχεδόν μουγκαθεί.Απόψε,μετά τήν ομιλία Καραμανλή,έχουν προγραμματισθεί τρία ξεχωριστά δείπνα.Δύο είναι τά θέματα τής ημερήσιας διάταξης.Η έκταση τής εκλογικής νίκης καί η σύνθεση τού υπουργικού συμβουλίου.Αύριο τό απόγευμα θά σάς έχω φρέσκα κουλούρια.Μπορεί καί απόψε.Ιδωμεν.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Ευάγγελος Βενιζέλος
(ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) «Η αλλαγή στο κράτος προϋποθέτει αλλαγή στα κόμματα. Αν δεν αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των κομμάτων δεν θα μπορέσει να αλλάξει η πολιτική νοοτροπία και το κράτος. Αλλαγή στο κράτος χωρίς αλλαγή στη θεσμική ποιότητα του κόμματος δεν μπορούμε να πετύχουμε».

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η ώρα της Ιρλανδίας

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ιρλανδία για το δεύτερο κρίσιμο δημοψήφισμα έγκρισης ή απόρριψης της Συνθήκης της Λισαβόνας. Τον Ιούνιο του 2008 η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είχε απορρίψει τη συνθήκη, προκαλώντας ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «ναι» θα επικρατήσει, καθώς όλα τα μεγάλα κόμματα, πλην του Σιν Φέιν, έχουν ταχθεί υπέρ της έγκρισης της συνθήκης.

Τρείς θεμελιώδεις αλλαγές


Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΡΕΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.
- Πρώτη αλλαγή: Κυβέρνηση με μικρό και αποτελεσματικό σχήμα. Τρία υπουργεία σηματοδοτούν τις βασικές μας προτεραιότητες: το νοικοκύρεμα της οικονομίας, την Πράσινη Ανάπτυξη και την ασφάλεια του πολίτη.
- Δεύτερη αλλαγή: Η Δημόσια Διοίκηση θα στελεχωθεί από τους άξιους και όχι τους αρεστούς. Τέλος στη λογική ότι το κράτος είναι λάφυρο του κάθε κόμματος.
- Τρίτη αλλαγή: Ασυμβίβαστο ανάμεσα στο κράτος και το κόμμα.

Λεωνίδας Κύρκος


Θέση υπέρ της συνεργασίας της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΝ Λεωνίδας Κύρκος, λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι «η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις».
«Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής, ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Κύρκος στο Mega.
«Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς, ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά το πρόταγμα είναι: Τόλμη, περισσότερη τόλμη» κατέληξε το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς.
Ο κ. Λεωνίδας Κύρκος είχε εκφράσει πολύ προ της προκήρυξης των εκλογών την άποψη ότι «υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ριζοσπαστικής αλλαγής, ανάμεσα κυρίως σε δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)».
Ήταν εξάλλου ανάμεσα σε εκείνους που είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι «το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του» και ότι ο ΣΥΝ έπρεπε να αποχωρήσει από το συμμαχικό σχήμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

Προσοχή

Μεγάλη η συγκέντρωση τού Πασοκ,εξαιρετική η ομιλία τού Παπανδρέου.Υπήρχε ενθουσιασμός καί πίστη γιά καλλίτερες ημέρες. Τώρα,ότι πήρε τό μάτι μου κάτι "περίεργους",πού τό παίζουν βασιλικότεροι τού βασιλέως,άς τούς μαζέψέι η Ιπποκράτους.Αν τούς αφήσουν ,θά γίνουν επικίνδυνοι.Νά πάρουν τά μέτρα τους.