“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Μαΐου 2010

Στοίχημα Δημοκρατίας.

O κ. Μαντέλης με περισσό θράσος και εντυπωσιακό κυνισμό δημοσιοποίησε τις "χορηγίες" του.Η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό. Αντικειμενικά το γεγονός αποτελεί μια μικρή νίκη για το δημόσιο βίο και μία έμπρακτη απόδειξη ότι άμα θέλουμε μπορούμε.Πολιτικά προσμετράται στα συν της κυβέρνησης του Πασοκ και του κ. Παπανδρέου.
Το πολιτικό σύστημα,πανταχόθεν βαλλόμενο,αναμετράται με την αυτοκάθαρση του και φαίνεται έτοιμο να καθιερώσει ισχυρές διαδικασίες,δομές και ελέγχους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, αποτρέπουν φαινόμενα ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων και αποκαθιστούν την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών.
Ο κύκλος της κάθαρσης πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα,σωστά και δίκαια. Η τιμωρία και ο στιγματισμός των ενόχων θα ικανοποιήσει τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών και θα απογοητεύσει τους "κυνηγούς κεφαλών" και τους "αυτόκλητους εγγυητές" της δημόσιας ηθικής.Το στοίχημα της κάθαρσης είναι στοίχημα δικαιοσύνης,είναι τελικά στοίχημα Δημοκρατίας.Και πρέπει να το κερδίσουμε.