“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Ιουλίου 2011

Μήνυμα αισιοδοξίας

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός από την Κω, όπου βρίσκεται συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης. «Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Όταν βλέπω τον πρωθυπουργό να ομιλεί με φόντο βαρκούλες και το γαλάζιο του Αιγαίου κάτι με πιάνει. Ανησυχώ. Θυμάμαι το Καστελλόριζο και τρέμω. Προαναγγέλλει επιτυχίες και βυθιζόμαστε στη φτώχια και την ύφεση . Βλέπει φως και ακολουθούν τα αδιέξοδα.
Όταν ακούω καλά λόγια για τους Έλληνες απο τον κ. Παπανδρέου μυρίζουν εκλογές. Το μόνο που κάπως με καθησυχάζει είναι ότι κ. Μπιρμπίλη θα διορισθεί πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ. Κάτι είναι κι αυτό.