“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Φεβρουαρίου 2010

Η αγάπη άργησε μιά μέρα.


Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου,επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία της χώρας.Σχεδόν τέσσερες μήνες απο την εντυπωσιακή εκλογική νίκη του ο κ. Παπανδρέου δείχνει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος.Η απώλεια πολύτιμου χρόνου κοστίζει ήδη αρκετά και θα μας κοστίσει με εντονότερη ύφεση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Η πρωθυπουργική έκκληση για στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής θα βρεί την "εικονική" στήριξη της αξωματικής αντιπολίτευσης ενώ στην πράξη θα υφίσταται τις βολές για τις σημαντικές καθυστερήσεις στις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα.Η σπατάλη της κοινωνικής ανοχής επιβάλλει στον πρωθυπουργό να καταβάλλει εργώδη προσπάθεια για την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου και ταυτόχρονα να εγκαταλείψει το δόγμα όπου "κάθε διαφωνία μαζί μου συνιστά υπονόμευση και συνωμοσία".Όσο ο καιρός θα κυλάει,τόσο θα γίνεται εμφανές ότι "η αγάπη άργησε μιά μέρα".

Είναι η ώρα της πολιτικής.

Είναι η ώρα της πολιτικής.Τώρα που η κρίση,οι επιπτώσεις της και τα επιβεβλημένα μέτρα τροποποιούν-επι τα χείρω-την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας,οι πολιτικοί οφείλουν να δηλώσουν την παρουσία τους.Δεν χρειάζονται μισόλογα,υπαινιγμοί,υπεκφυγές.Απαιτείται στέρεος,σαφής,ευθύς πολιτικός λόγος.Τώρα που η πολιτική ελαφρότητα σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και την πλειοψηφία των δημοσιογράφων ποντάρουν και οξύνουν τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ.Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την απόφαση ενός λαού να αγωνισθεί για την εθνική επιβίωση,τηνπαραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας.Η ασυδοσία των αγορών ευννοείται απο την απουσία της πολιτικής και των πολιτικών.Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής .Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις.Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις.Οι πολίτες χρειάζονται αποφάσεις.