“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Δεκεμβρίου 2009

Ανδρέα μου.....


Ανδρέα μου, συγνώμη που θα στο πω, «σου την έφερε» ο Γιώργος…
Δημοσιεύθηκε από chris vasiliadis .Χωρίς αμφιβολία, η μάχη για την πρωτιά της Β’ Αθηνών, είναι η «μητέρα όλων των μαχών».
Για την πρωτιά «κονταροχτυπήθηκαν» ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοϊδης. Και έγινε το μη αναμενόμενο: ένας κατεξοχήν «Βενιζελικός» πήρε την πρωτιά.
«Κρόσσια» τα νεύρα του Γεωργίου του Β’. Και αμέσως μετά σκέφθηκε: «τώρα θα σου δείξω εσένα».
Υπουργό δεν ήταν δυνατό να μην το κάνει. Θα φαινόταν εμπαθής και μικρόψυχος στα μάτια του κόσμου.
Τον κάνει Υπουργό Εργασίας και έτσι έχει με έναν «σμπάρο δυο τρυγόνια». ΚΑΙ τον «καίει» ως πρωτοκλασάτο βουλευτή (είδατε τι έπαθε η Πετραλιά και η Καλαντζάκου), ΚΑΙ δεν φαίνεται κακός…
Ο Ανδρέας, παρότι πανέξυπνος και έμπειρος πολιτικός, έπεσε στην παγίδα του Γιώργου.
Τώρα ψάχνει εναγωνίως πόρτα εξόδου (έστω φεγγίτη) αλλά μάταια. Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί όταν θα συντριβεί στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.
Εντομεταξύ τα μέτρα Χρυσοχοϊδη, που έχουν απήχηση στον μέσο έλληνα «νοικοκύρη» των γειτονιών της Β’ Αθηνών, τον ανεβάζουν καθημερινά στην εκτίμηση του κόσμου.
Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν προκαθορισμένο.
Ανδρέα έχασες!
Εν τω μεταξύ, απ’ όσο πληροφορούμαι, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επιλογές των Γενικών Γραμματέων στο Υπ. Εργασίας (καθότι εκκρεμεί η τοποθέτηση του βασικότερου Γενικού)
Είναι πάντως το μόνο που υπουργείο που διαθέτει ένστολο Γενικό Γραμματέα

Ελάχιστο όριο φορολόγησης

ΚΕΡΔΗ με το ζόρι για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο φορολογικό νομοσχέδιο του Μαρτίου θα συμπεριληφθεί διάταξη η οποία θα... απαγορεύει στους ελεύθερους επαγγελματίες να εμφανίζουν στις δηλώσεις τους κέρδη χαμηλότερα από ένα επίπεδο.
Το ελάχιστο αυτό όριο θα διαμορφώνεται με βάση τις πραγματικές προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες που πραγματοποιεί ο επαγγελματίας. Δηλαδή, θα διαμορφώνεται με βάση το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου που κατέχει, της επιφάνειας του σπιτιού του, αλλά και των υπόλοιπων ακινήτων που χρησιμοποιεί. Επίσης, θα επηρεάζεται από τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, τις αγορές καταναλωτικών αγαθών μέσω πιστωτικών καρτών και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη θα εκτιμηθεί από τις φορολογικές αρχές ότι μπορεί να εντοπιστεί και να διασταυρωθεί.
Η απόφαση για επιβολή κατώτατου ορίου στα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θεωρείται δεδομένη. Το... σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την επεξεργασία των περυσινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με αυτά, το 73% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Η κυβερνητική πρόθεση είναι σαφής: να αυξηθεί το δηλωθέν εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών. Η λύση της επαναφοράς των αντικειμενικών κριτηρίων, με την μορφή που ίσχυαν την προηγούμενη δεκαετία (υπολογιζόταν ένα αντικειμενικό εισόδημα, με μοναδικό κριτήριο την επιφάνεια της επαγγελματικής έδρας του επαγγελματία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν υπάρχει δουλειά ή όχι), φαίνεται να απορρίπτεται, καθώς έχει κριθεί ότι τα αντικειμενικά κριτήρια οδηγούν σε πολλές αδικίες. Ετσι, προωθείται η λύση του κατώτερου ορίου με βάση τις δαπάνες. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενισχυμένα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία όμως δεν θα αγγίζουν μισθωτούς και συνταξιούχους. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=115465