“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Σεπτεμβρίου 2010

Όπως με το Μπούς

Στη σύλληψη ενός 49χρονου άνδρα προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία, ο οποίος προσπάθησε να πλησιάσει τον πρωθυπουργό -κατά την έξοδό του από τους χώρους της ΔΕΘ- και να του πετάξει ένα παπούτσι।Ο άνδρας πλησίασε τον κ. Παπανδρέου, την ώρα που ο επισκεπτόταν ένα από τα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ. Ο άγνωστος πέταξε προς την κατεύθυνση του πρωθυπουργού ένα παπούτσι χωρίς να τον πετύχει.Αμέσως η ασφάλεια του πρωθυπουργού ακινητοποίησε τον άνδρα και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.Ο 59χρονος, γιατρός ακτινολόγος στο επάγγελμα, βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.Μαζί του προσήχθη η 15χρονη κόρη του, καθώς και ένας αγρότης.Ο 59χρονος δηλώνει μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου (συντονιστής του γραφείου στη Θεσσαλονίκη) και δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231058741

Επικοινωνιακές ανευθυνότητες

«Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, επαναδιατυπώνοντας ένα παλαιότερο σύνθημα, που αρέσκεται -κατά καιρούς- να επαναλαμβάνει.Το συγκεκριμένο επικοινωνιακό εφεύρημα αποτυπώνει την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα κυβερνητικής και πολιτικής διεύθυνσης της χώρας.Την ώρα που η Εθνική απαίτηση ταυτίζεται με την στιβαρότητα κι υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση, την ταχύτητα στις αποφάσεις και τα γρήγορα αποτελέσματα, ο πρωθυπουργός υποκρίνεται, κατ΄επιταγή, των image makers, τον αντιεξουσιαστή.
Αναμφίβολα στο ηγετικό απαράτ υπάρχουν και σοβαροί πολιτικοί.Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα εξοργιστικό οτι πολιτικοί σαν το Ρέππα,το Καστανίδη,το Βενιζέλο ανέχονται και επικροτούν τις ανεύθυνες επικοινωνιακές κορώνες, υποτάσσονται και σφυρίζουν αδιάφορα. ΚΡΙΜΑ.
ΥΓ.1.Αλήθεια γιατί οι αντιεξουσιαστές υπουργοί κλωθογυρίζουν ολημερίς στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης και δεν ξεχύνονται στη λαϊκή αγκάλη?
ΥΓ.2.Αλήθεια γιατι οι αντιεξουσιαστές υπουργοί εγκατέλειψαν τα υβριδικά αυτοκίνητα των 1600cc και οχυρώθηκαν στις Μερσεντές,απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ισχυρής αστυνομικής προστασίας?