“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Μαΐου 2010

Παρακαλείσθε να κυβερνήσετε

Οι αχαμνοί κιότεψαν.Οι κήρυκες των μεταρρυθμίσεων και οι εγγυητές-εξαπτέρυγα της νέας πορείας της χώρας,δεν αντέχουν την ρήξη με επαγγελματικές ομάδες-δεξαμενές προσωπικών ψήφων.Ο κ. Καστανίδης δεν αποδέχεται την κατάργηση του ελαχιστου πλαφόν των αμοιβών των Δικηγόρων.Της ιδίας άποψης και οι κ.κ. Παμπούκης, Παπαϊωάννου, Πετσάλνικος με την σθεναρή υποστήριξη του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσού,που προαλείφεται και για Διοικητής του ΙΚΑ.
Η κ. Κατσέλη άλλη διάταξη έστειλε στην Ευρώπη για το bake off ψωμί και άλλη καταθέτει στην Ελλάδα.
O κ.Παπουτσής ανησυχεί για τα πουλαίν που έχει προωθήσει στο υπουργικό συμβούλιο, ανησυχεί και για τον εαυτό του, μήπως ξεμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα και έχει αποδοθεί σε υπερασπιστή κάθε πικραμένου βουλευτή που ορέγεται υπουργικό θώκο.
Ο κ.Πάγκαλος όταν δεν κοιμάται αξιολογεί κατά το δοκούν και ξιφουλκεί κατά ανεμομύλων.
Η παρέα του γυμναστηρίου ασχολείται με τις επενδύσεις, συνέδρια, δημόσιες σχέσεις και την προσωπική της τύχη.
Κύριε Παπανδρέου, είστε στο Λίβανο,αλλά μην επιτρέψετε να γίνει Λίβανος η χώρα. Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις, η χώρα χρειάζεται πρωτοβουλίες. Η χρονική ανάσα που μας δόθηκε δεν είναι απεριόριστη.Τώρα απαιτείται δράση και ανάληψη ευθύνης δύσκολων αποφάσεων.Κύριε Πρόεδρε,παρακαλώ να κυβερνήσετε.

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκούσε πολιτική ραγδαίας πιστωτικής επέκτασης στις χώρες της γεωγραφικής περιφέρειας της ευρωζώνης και μηδενικής επέκτασης στη Γερμανία, προκαλώντας ασύμμετρους οικονομικούς κύκλους εντός τη ζώνης και φούσκες που οδήγησαν στην παρούσα κρίση, είπε, μιλώντας στο naftemporiki.gr ο καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διευθύνων σύμβουλος της Providence Asset Management Ρίτσαρντ Βέρνερ.
Μάλιστα ο καθηγητής τονίζει ότι οι αρχιτέκτονες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που σύμφωνα με τον ίδιο επιθυμούσαν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, γνώριζαν ότι το σύστημα του ευρώ δεν θα λειτουργούσε χωρίς την ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, η δημιουργία του οποίου θα απαιτούσε να υπάρξει μία κρίση.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1817863

Παναγόπουλος,Παπασπύρου,ΠΑΜΕ

Η σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των οικονομικών μέτρων και της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης,είναι μια απεργία για την "συνδικαλιστική τιμή" του κ. Παναγόπουλου,του κ. Παπασπύρου και την εκτόνωση του ΠΑΜΕ. Αν υπήρχε η ελαχίστη διάθεση για σκληρό αγώνα και ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών ο σχεδιασμός και η διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα θύμιζαν ημερήσια σχολική εκδρομή.
Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων ως χρόνια εγκλωβισμένες στις κυβερνητικές δοσοληψίες και στις προσωπικές σκοπιμότητες, στερούνται της δυνατότητας και του κύρους να προσδώσουν νέα πνοή στο άψυχο κίνημα των εργαζομένων.
Βεβαίως οι επικεφαλείς των συνδικάτων δεν διανοούνται να αποχωρήσουν η έστω να δρομολογήσουν τη διαδοχή τους.Έτσι και εκ των πραγμάτων οι πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες σε άτυπη συνεργασία με τους "νεοηθικιστές" που επιθυμούν την καύση του "μπουρδέλου της Βουλής", αναλαμβάνουν να εκφράσουν τον θυμό και την αγανάκτηση των εργαζομένων.
Παναγόπουλος, Παπασπύρου,ΠΑΜΕ. Η κατάρα των Π μας βαραίνει.Ως πότε?