“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιανουαρίου 2010

Νέος πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.


Έγκυρες πληροφορίες τοποθετούν τον κ.Γιώργο Κανελλόπουλο επικεφαλή του Ο.Ε.Κ..Ο κ. Κανελλόπουλος έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών,Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ,ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ στη Μεσσηνία.

Τα κολέγια δεν είναι Πανεπιστήμια


Τη θέσπιση νέου εθνικού και επιτελικού φορέα, ο οποίος θα πιστοποιεί όλους τους παρόχους εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως ΙΕΚ, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, «κολέγια» και γενικά το σύνολο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνάντησή της με τους κοινωνικούς εταίρους, στους οποίους έδωσε κείμενο πολιτικών κατευθύνσεων, με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης. Ως εκ τούτου, αλλάζει το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης και αποκτά νέο διευρυμένο ρόλο. Η υπουργός τόνισε ιδιαίτερα ότι τα «κολέγια» δεν είναι πανεπιστήμια, ενώ πρόσθεσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα, που θα ενσωματώσει την Κοινοτική Οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν δοθεί στη δημοσιότητα.http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1084483&cid=1

Δραστικές αλλαγές στον ΤΥΠΟ?


Κυκλοφορεί έντονα τον τελευταίο καιρό, η φήμη για μια εντυπωσιακή και μεγάλου μεγέθους κίνηση στον χώρο του τύπου.Ακούγεται λοιπόν ότι ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την αγορά της εκδοτικής εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ (Εθνος,Ημερησία,συμμετοχή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,κ.α.).Εμφανές είναι ότι η επιβεβαίωση της συμφωνίας,αλλάζει δραστικά το τοπίο στον εκδοτικό χώρο.Παλαιοί παίκτες αποσύρονται ενώ οι καινούργιοι προφανώς θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τις ισορροπίες υπέρ τους και να επηρεάσουν τις εξελίξεις πρός όφελος τους.Ίδωμεν.

Τρείς επιζήμιες διαρροές.


Είναι απορία άξιον γιατί ο υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου είχε επιλέξει την πολιτική των διαρροών γιά επικοινωνεί τις σκέψεις με τον Ελληνικό λαό.Τώρα που άρχισε να καταννοεί το μείζον λάθος της επιλογής του ανέκρουσε πρύμνα.Η ζημιά όμως έγινε και οι συνήθεις δικαιολογίες περί κερδοσκόπων και αδηφάγων αγορών που μας επιβουλεύονται ευτυχώς δεν επανήλθαν.Η αρνητική ψυχολογία της αγοράς διαμόρφώθηκε,πέραν των άλλων και από τις παρακάτω επιζήμιες διαρροές.Διαρροή 1η:Προαναγγελία υποχρωτικής δήλωσης των καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις.Αποτέλεσμα εκροή περίπου 5δισ ευρώ στο εξωτερικό.Διαρροή 2η:Αύξηση από 20% έως 200% των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.Αποτέλεσμα η ένταση της πτώσης του κύκλου εργασιών της οικοδομικής δραστηριότητας.Διαρροή 3η:Σειρά τεκμηρίων και δηλώσεων περουσιακών στοιχείων για την αποκάλυψη πραγματικών εισοδημάτων.Αποτέλεσμα, ένταση της ύφεσης και αρνητικά αποτελέσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ύψος της απασχόλησης.

Αναβολές,εντάσεις,δυσαρέσκειες.

Μικρή αναβολή παίρνει η κατάθεση του προσχεδίου του Προγράμματος Σταθερότητας στις Βρυξέλλες, αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φοβάται πιθανές διαρροές, οι οποίες θα δημιουργήσουν προσκόμματα στην ομαλή εφαρμογή του. Η αλήθεια,ωστόσο είναι διαφορετική και σχετίζεται με τις έντονες διαφορές στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου αλλά και στην εκτίμηση να δημοσιοποιηθεί μετά την αναχώρηση του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,προκειμένου να ληφθούν υπ' όψην οι πρώτες παρατηρήσεις του και να ενσωματωθούν στο προσχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας. Το Μαξίμου δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένο τόσο από την επιλογή του κ.Παπακωνσταντίνου να διαρρέει συστηματικά τις σκέψεις του γιά τα απαραίτητα μέτρα,όσο και από την σπουδή της κ.Κατσέλη να δημοσιοποιήσει την επιστολή της ,με τις περί των οικονομικών μέτρων απόψεις της προς τον κ.Παπανδρέου και μάλιστα σε κυριακάτικη εφημερίδα,που αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του Πασοκ.Η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει υπερ του κ.Παπακωνσταντίνου και η δυσαρέσκεια των φίλων της κ.Κατσέλη είναι εμφανής.Παράλληλα οι τελευταίες κινήσεις του κ.Παπανδρέου δημιουργουν αποστάσεις με τους παραδοσιακούς υποστηριχτές του(όπως ο κ.Παπουτσής και ο κ.Παναγιωτακόπουλος),που έχουν επιλέξει να κτίσουν τώρα το φιλολαϊκό τους προφίλ.

Γεύμα του Λαλιώτη στα Δολιανά...

Γεύμα του Λαλιώτη στα Δολιανά...
...με τον Ν. Σηφουνάκη και τον Σ. Φυντανίδη. Οι ανησυχίες του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια επαναπροσέγγισης με το Μέγαρο Μαξίμου....Από τον Δημήτρη Τριπολίτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το Σαββατοκύριακό του στο Ελληνικό της Αρκαδίας και όπως γράφτηκε είχε συνάντηση, προφανώς τυχαία, και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που έχει εκεί το εξοχικό του. Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στα Δολιανά της Αρκαδίας, πέρασε τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος έχει αρκετό καιρό να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό (τώρα κινδυνεύει να χάσει και το γραφείο του στην Ιπποκράτους επειδή εκεί κατασκευάζεται, μέσα στο κτήριο του ΠΑΣΟΚ, γυμναστήριο).Σήμερα Κυριακή το μεσημέρι, ο κ. Λαλιώτης συνέφαγε στα Δολιανά με τον Νίκο Σηφουνάκη -ο οποίος εκτός από υπουργός Υποδομών διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου- και τον...δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη.Η συζήτηση, στη διάρκεια του γεύματος, είχε και πολιτικό περιεχόμενο καθώς εκφράστηκαν πολλές ανησυχίες, ο Κ. Λαλιώτης δεν κρύβει τους προβληματισμούς τους για τη "σοβαρότητα" της κατάστασης, ενώ ο κ. Σηφουνάκης φέρεται να παίζει το ρόλο "γέφυρας" με τον πρωθυπουργό ώστε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιηθεί στο προσεχές διάστημα για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας "επαναπροσέγγισης" θα φανούν προσεχώς.http://press-gr.blogspot.com/