“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Ιανουαρίου 2010

Τρείς επιζήμιες διαρροές.


Είναι απορία άξιον γιατί ο υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου είχε επιλέξει την πολιτική των διαρροών γιά επικοινωνεί τις σκέψεις με τον Ελληνικό λαό.Τώρα που άρχισε να καταννοεί το μείζον λάθος της επιλογής του ανέκρουσε πρύμνα.Η ζημιά όμως έγινε και οι συνήθεις δικαιολογίες περί κερδοσκόπων και αδηφάγων αγορών που μας επιβουλεύονται ευτυχώς δεν επανήλθαν.Η αρνητική ψυχολογία της αγοράς διαμόρφώθηκε,πέραν των άλλων και από τις παρακάτω επιζήμιες διαρροές.Διαρροή 1η:Προαναγγελία υποχρωτικής δήλωσης των καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις.Αποτέλεσμα εκροή περίπου 5δισ ευρώ στο εξωτερικό.Διαρροή 2η:Αύξηση από 20% έως 200% των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.Αποτέλεσμα η ένταση της πτώσης του κύκλου εργασιών της οικοδομικής δραστηριότητας.Διαρροή 3η:Σειρά τεκμηρίων και δηλώσεων περουσιακών στοιχείων για την αποκάλυψη πραγματικών εισοδημάτων.Αποτέλεσμα, ένταση της ύφεσης και αρνητικά αποτελέσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ύψος της απασχόλησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω οι καταθέτες τα πάνε όπου θέλουν χωρίς έλεγχο απο τα κράτη εισόδου και με τόκο ???
Μπράβο παγκοσμιοποίηση....η μήπως
φωνάζει και απειλεί το ΣΥΣΤΗΜΑ για
να μείνουν χωρίς ΕΛΕΓΧΟ.

Poletti είπε...

Να πούμε και κάτι θετικό. Πολύ σωστή η απόφαση του υπουργείου παιδείας για τα κολλέγια. Τα κατατάσσει σε μεταλυκειακή και όχι σε πανεπιστημιακή βαθμίδα και με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης.