“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Ιουνίου 2012

«Η ακύρωση του Μνημονίου θα θεωρηθεί ως ρήξη»

Κρίνουμε με το μυαλό. Αποφασίζουμε με την καρδιά. Αυτό ήταν το απλό μάθημα πολιτικής που έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ στη χθεσινή αποκλειστική συνέντευξή του στο Mega και στην Ολγα Τρέμη. Ο γάλλος Πρόεδρος απευθύνθηκε στο συναίσθημα των ελλήνων πολιτών, μιλώντας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ζήτησε «να μου έχουν εμπιστοσύνη»

http://www.neasimfonia.gr/node/583

Στις 17 Ιουνίου Ψηφίζω τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά

του Καθηγητή Δημοσθένη Ι. Δασκαλάκη
Είναι κοινή η εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η οικονομία βρίσκεται και θα βρίσκεται, άγνωστο για πόσο, σε συνθήκες αποσταθεροποίησης. Οι εξελίξεις εξάλλου σε επίπεδο ευρωζώνης κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι ή επηρεάζουν θετικά το παρόν και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
http://www.neasimfonia.gr/17

Προοδευτική κυβέρνηση είναι η αντιδεξιά κυβέρνηση

γράφει ο Γιάννης Νικολάου


Οι διαχωριστικές γραμμές δεξιά-αριστερά, πρόοδος-συντήρηση υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όπως και αντίπαλα κοινωνικά προγράμματα, πράγμα πολύ φυσικό για πολιτικές δυνάμεις με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές.

Προοδευτική κυβέρνηση είναι η αντιδεξιά κυβέρνηση

http://www.neasimfonia.gr/node/580