“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Αυγούστου 2012

Πάμε σαν άλλοτε ή πάμε γι’ άλλα

του Πάνου Αλεξανδρή
Στα σταυροδρόμια που ο καθένας αντιμετωπίζει στη ζωή του πάντα πρυτανεύει ένα βασικό ερώτημα: θα ακολουθήσουμε το δρόμο το γνωστό, με τις μεθόδους που ξέρουμε, με τα πρόσωπα και τα χαρακτηριστικά που ξέρουμε, αναδιανέμοντας το μέλλον με τις αμφίβολες συνταγές του παρελθόντος;
Ή μήπως θα αλλάξουμε ρότα και πορεία προσπαθώντας για μία πρώτη φορά να βάλουμε τα σχέδιά μας στο χαρτί για βιώσιμες προτάσεις, διαλέγοντας φίλους με καινούργια ακόμη και δύσκολα οράματα, όνειρα και επιδιώξεις; Θα πάμε αργά, συντηρητικά και ψευτοαριστερά;
http://www.neasimfonia.gr/node/778

Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

Στην πολιτική συζήτησητων τελευταίων χρόνων και στο όνομα μιας στείρας αντιπαράθεσης, φανατισμού, στηνχώρα μας κυριάρχησαν ερμηνείες η προσεγγίσεις, της κρίσης που σχεδόν απόλυτα περιόριζαν τα αίτιατης ως εσωτερικό πρόβλημα των παθογενειών της Ελλάδας.
Σήμερα ,δεύτερο εξάμηνο του 2012 ,όλο και περισσότερο δυναμώνουν οι φωνές στο εσωτερικό της χωράςπου με «έκπληξη» διαπιστώνουν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και αφορά το μοντέλοανάπτυξης ,στην πολιτική και οικονομική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.neasimfonia.gr/node/771