“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ?


Ο κ.Ευγένιος Γιαννακόπουλος,παλαιός συνεργάτης καί φίλος του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου,φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες,ότι θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.Ο κ.Ευγ.Γιαννακόπυλος έχει διατελέσει πρόεδρος της πολιτιστικής Ολυμπιάδας, πρόεδρος και γεν. γραμματέας του ΕΟΤ (1999-2001), γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟ (1996-1999), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. (1993-1995).

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ κ.ΠΡΟΕΔΡΕ

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού κ Κ.Καραμανλή απεβίωσε.Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Σάββατο 14/11/2009, στις 2 το μεσημέρι, στη Ραφήνα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ



Σε συνεχείς συσκέψεις με το επιτελείο του ο κ.Σαμαράς,προβληματίζεται γιά την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει,ώστε αφ’ενός να κεφαλαιοποιήσει την υπέρ αυτού διαφορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ,αφ’ετέρου να την διευρύνει.Ο κ.Ψωμιάδης αντιστέκεται-μέχρι στιγμής-στις πιέσεις που του ασκούνται να αποχωρήσει της αναμέτρησης,ώστε να ωφεληθεί ο κ.Σαμαράς.Δεν είναι βέβαιον ότι η επιμονή του κ.Ψωμιάδη οφείλεται σε ”βορειοελλαδίτικο γινάτι”.Αρκετοί σχολιάζουν ότι πρόκειται γιά πολιτική διαπραγμάτευση γιά την επομένη ημέρα.Ιδωμεν.Παράλληλα ο κ.Σαμαράς καλείται να αντικρούσει την έρπουσα φημολογία ότι έχει συμφωνήσει με τον κ.Αβραμόπουλο “καθεστώς δυαρχίας”.Εν τω μεταξύ ο κ.Καρατζαφέρης,φοβούμενος οτι σε περίπτωση εκλογής του κ.Σαμαρά υπάρχει κίνδυνος απορρόφησης οπαδών του ΛΑΟΣ από την Ν.Δ.,κινείται παρασκηνιακά υπέρ της κ.Μπακογιάννη.Μάλιστα ορισμένοι δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι μεθοδεύεται οργανω μένη προσέλευση οπαδών του ΛΑΟΣ,την ημέρα της ψηφοφορίας,υπερ της Ντόρας.Τέλος,αυτό που “φοβίζει” περισσότερο τον κ.Σαμαρά,είναι η αναμενόμενη επίθεση του στρατοπέδου Μητσοτάκη καί εάν θα έχει χρόνο αντίκρουσης καί αντεπίθεσης

ΕΝΤΕΚΑ ΚΑΝΟΝΕΣ

Έντεκα κανόνες που δεν διδάσκονται στα σχολεία.
Πηγή: VatopaidiFriend
VatopaidiFriend: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο της σελίδας μας που μας επισήμανε πολύ σωστά μετά από έρευνα του ότι ενώ αποδίδονται αυτά στον Bill Gates, στην πραγματικότητα τα έχει πει ο εκπαιδευτικός Charles Sykes.

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη – συνήθισέ το!

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκλη ρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι’ αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.