“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Μαΐου 2010

Ωσεί παρών

«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο» ήταν η σκληρή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η πολιτική δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα.
Πολύ σωστή αντίδραση απο τον υπουργό Δικαιοσύνης.Εξ ίσου σωστή και η αντίδραση όλων των κοινοβουλευτικών πτερύγων.Απουσιάζει η αντίδραση του κ. Παπανδρέου που παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ και δεν ένοιωσε την ανάγκη μιάς απάντησης.Γιατί άραγε?Άλλωστε, κατά δήλωση του δεν χρωστάει σε κανένα. Η όχι?

Παρόν....και ο Περόν

Η συμφωνία της κυβέρνησης του Πασοκ με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. με την ψήφιση της απο την Βουλή,αποτελεί πλέον το ανελαστικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική.Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει τον αναγκαίο χρόνο για τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.Ο χρόνος ωστόσο δεν είναι απεριόριστος,η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και η εντεινόμενη οικονομική ύφεση συνιστούν πραγματικές απειλές για την προσπάθεια εξόδου απο την κρίση. Αν συνυπολογίσουμε την ανεπάρκεια των διοικητικών μηχανισμών και την έλλειψη στελέχωσης τους οι ανησυχίες,οι αμφιβολίες και οι παντός είδους επιφυλάξεις που διατυπώνονται είναι βάσιμες και εύλογες.
Τις ανησυχίες εντείνουν η πολιτική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και οι επικοινωνιακές του επιλογές.Ο κ.Παπανδρέου συμπεριφέρεται ως να έχει εκλεγεί την ημέρα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Δ.Ν.Τ..Ο φόβος να υποτιμηθεί εκ νέου η πραγματικότητα είναι προφανής.Η τάση του κ. Παπανδρέου να δηλώνει διαρκώς την "δικαίωση" του δεν οδηγεί σε λύσεις και δεν λαμβάνει υπ΄όψη τα λάθη και τις καθυστερήσεις του πρώτου κυβερνητικού εξαμήνου.Και το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Η επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργού είναι ο ορισμός του λαϊκισμού στην περονική εκδοχή του.Η σημερινή παρουσία του στην κατεδάφιση του, απο πολλού χρόνου εγκαταλελειμένου κτηρίου του κέντρου ΦΑΝΤΑΣΙΑ,αποτελεί μάθημα ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ.Υποθέτουμε ότι θα παραβρεθεί και στις κατεδαφίσεις των επαύλεων γνωστών εχόντων και κατεχόντων στην Ερμιόνη, το Λαγονήσι και όπου αλλού χρειασθεί.
ΥΓ.Ο Ασεμπίγιο χάθηκε?