“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Σεπτεμβρίου 2011

Ως εδώ...

Το κυβερνητικό ασκέρι του κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε πλήρη σύγχιση. Αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα ένα κόσμο που δεν υπάρχει και αδυνατεί να κατανοήσει την την αληθινή κοινωνία και τις ανάγκες της. Περιττεύουν οι σχολιασμοί και οι αναφορές στην τραγελαφική κυβερνητική συμπεριφορά και περισσεύει η οργή και αγανάκτηση για τον κυνισμό και την αθλιότητα των κυβερνητικών επιλογών. Επειδή για δύο χρόνια τώρα εμφανίζονται ανίκανοι να συγκροτήσουν ένα στοιχειώδη φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την ομολογία της της ανικανότητας τους, επιτίθενται στην κοινωνία και ταυτόχρονα αυτο-αθωώνονται.
Με την κυβέρνηση του "τεθνεώτος" Πασοκ δεν τίθεται θέμα συμφωνίας η διαφωνίας. Με την αχρηστία ούτε συμφωνείς, ούτε διαφωνείς. Αντιπαρατίθεσαι. Η εξάντληση του μεταπολιτευτικού πολιτισμού είναι δεδομένη και το διαφορετικό αύριο θα αναδείξει τα δικά του πολιτικά μορφώματα. Η κρίση σαρώνει την πολιτική καθυστέρηση, τα ιδεολογικά της θεμέλια, τους εκπροσώπους της. Η πορεία είναι βασανιστική και οι χειμάζουσες, οι νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις κυοφορούνται και αναζητούν την ταχύτερη έκφραση τους. Όσοι  "πιστοί" προσέλθετε και συμβάλλετε.