“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

28 Σεπτεμβρίου 2011

Ως εδώ...

Το κυβερνητικό ασκέρι του κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε πλήρη σύγχιση. Αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα ένα κόσμο που δεν υπάρχει και αδυνατεί να κατανοήσει την την αληθινή κοινωνία και τις ανάγκες της. Περιττεύουν οι σχολιασμοί και οι αναφορές στην τραγελαφική κυβερνητική συμπεριφορά και περισσεύει η οργή και αγανάκτηση για τον κυνισμό και την αθλιότητα των κυβερνητικών επιλογών. Επειδή για δύο χρόνια τώρα εμφανίζονται ανίκανοι να συγκροτήσουν ένα στοιχειώδη φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την ομολογία της της ανικανότητας τους, επιτίθενται στην κοινωνία και ταυτόχρονα αυτο-αθωώνονται.
Με την κυβέρνηση του "τεθνεώτος" Πασοκ δεν τίθεται θέμα συμφωνίας η διαφωνίας. Με την αχρηστία ούτε συμφωνείς, ούτε διαφωνείς. Αντιπαρατίθεσαι. Η εξάντληση του μεταπολιτευτικού πολιτισμού είναι δεδομένη και το διαφορετικό αύριο θα αναδείξει τα δικά του πολιτικά μορφώματα. Η κρίση σαρώνει την πολιτική καθυστέρηση, τα ιδεολογικά της θεμέλια, τους εκπροσώπους της. Η πορεία είναι βασανιστική και οι χειμάζουσες, οι νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις κυοφορούνται και αναζητούν την ταχύτερη έκφραση τους. Όσοι  "πιστοί" προσέλθετε και συμβάλλετε.

4 σχόλια:

frank είπε...

Hρθαμε εδώ και καιρό.Επιμένω κάνε συγκεκριμμένες αναφορές.Δεν μπορούμε να περιμένουμε να βγεί ο λαγος απ το καπέλο.

spiben είπε...

+1 sτον citizen.
Ο διαιτητής έχει σφυρίξει τη λήξη... και αυτοί ψάχνουν να βρούν την μπάλα

Ανώνυμος είπε...

ακούγονται φωνές απο παντού, κάτι γεννιέται,κάτι θα βάλει τέλος στην μεταπολιτευτική περίοδο,και θ ανοίξει νέους δρόμους,ελπίζω σ αυτό που έρχεται, όμως θεωρώ σημαντικό, ν απαντηθεί,μέσα από συζητήσεις, γιατί άργησε τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Το αλλάζουμε η βουλιάζουμε, θα έπρεπε να τεθεί πρώτα στην κοινοβουλευτική ομάδα και μετά στον λαό, εκ του αποτελέσματος διάλεξαν να βουλιάξουν.κάτι όμως πρέπει να γίνει με τον λαό. υπάρχει ευθύνη.